انواع میوه های خشک تابستانی، زمستانی و استوایی کدامند؟

انواع میوه خشک

اگر ما بخواهیم به سوال میوه خشک چیست پاسخ درخور و مناسب بدهیم باید حتما در مورد انواع میوه خشک در جهان هم اطلاعات داشته باشیم؛ بطوریکه در راه شناخت انواع میوه های خشک، انواع میوه خشک زمستانی، انواع میوه خشک تابستانی و انواع میوه خشک استوایی را نیز بتوانیم بشناسیم.

فروشگاه میوانو سعی دارد تا بروزترین اطلاعات مفید را در اختیار کاربران و مشتریان خود قرار دهد تا بتوانند در بهترین شرایط ممکن تصمیم به خرید میوه خشک بگیرند. به همین دلیل هم مقاله انواع میوه های خشک شده در جهان را به شما عزیزان ارائه می نماید.

 

بررسی انواع میوه خشک شده

با گذشت زمان و افزایش آگاهی مردم، مصرف میوه خشک در جهان روز به روز در حال افزایش و گسترش می باشد. این گسترش دامنه مصرف مشمول میوه های گوناگونی می گردد که شاید تا دیروز از خشک کردن آن خبری نبود! یعنی نیاز به آن میوه و اطلاع از نحوه تولید و خشک کردن آن سبب شده تا به جرگه انواع میوه های خشک شده بپیوندد.

برای صحبت در مورد انواع میوه خشک باید بدانیم که از زوایای مختلفی می توانیم به بررسی این موضوع بپردازیم. هرکدام از این نوع های میوه خشک نیز ممکن است به شاخه های ریزتری بر اساس جغرافیای تولید و رنگ و طعم تقسیم بندی گردد.

 

تصویر چند نوع میوه خشک
تصویر چند نوع میوه خشک

 

در اولین دسته بندی موجود، انواع میوه خشک به صورت زیر دسته بندی می گردند:

  • میوه خشک ایرانی

همانطور که از نام آن مشخص است، تمام میوه خشک هایی که از خشک کردن میوه های داخلی تولید می گردند را میوه خشک ایرانی می گوییم. از بهترین تولیدکننده میوه خشک های داخلی می توان به میوه خشک گرگان، میوه خشک ساری، میوه خشک رشت، میوه خشک قم، میوه خشک مشهد، میوه خشک قزوین، میوه خشک یاسوج، میوه خشک آذربایجان غربی، میوه خشک کرج، میوه خشک اصفهان، میوه خشک ساری، میوه خشک سنندج، میوه خشک زاهدان و میوه خشک زنجان اشاره نمود.

  • میوه خشک خارجی

میوه خشک خارجی که اکثرا به عنوان میوه خشک لوکس و لاکچری هم محسوب می شوند در سالیان اخیر طرفداران زیادی را به خود جلب نموده است. از مهمترین این محصولات هم می توان میوه خشک افغانی (میوه خشک افغانستان)، میوه خشک تایلندی، میوه خشک ژاپنی، میوه خشک آمریکایی، میوه خشک چینی، میوه خشک برزیلی، میوه خشک ترکیه ای (میوه خشک ترکی) و میوه خشک اروپایی را نام برد.

دومین نوع دسته بندی انواع میوه خشک را نیز می توانید در ادامه مشاهده نمائید:

  • میوه خشک خانگی

به گونه ای از میوه های خشک که در منزل و توسط روش های سنتی و یا دستگاه های کوچک میوه خشک کن خانگی تولید و خشک می گردد، میوه خشک خانگی گویند. میوه خشک های خانگی در بیشتر اوقات توسط بانوان عزیز در منزل تهیه می گردد و میزان تولید آنها محدود است.

  • میوه خشک صنعتی

اگر میوه خشک در کارگاه ها و کارخانجات، با استفاده از دستگاه میوه خشک کن بسیار بزرگ تولید گردد به آن میوه خشک صنعتی می گویند. میوه های خشک شده صنعتی در ابعاد گسترده و بصورت وسیع خشک می گردند و با هدف تجارت میوه خشک تولید می شوند.

 

در مورد اینکه آیا آجیل و خشکبار هم جزو انواع میوه خشک محسوب می شوند قول ها و نظرات گوناگونی وجود دارد؛ اما به نظر میوانو امثال بادام و پسته خود طبقه بندی مجزایی دارند و اینگونه زیرمجموعه میوه جات خشک شده محسوب نمی شوند.

 

یک نوع میوه خشک و تقسیم بندی دیگر هم در مورد انواع میوه خشک وجود دارد که آنها را بر اساس رنگ بندی به میوه خشک زرد، میوه خشک سبز، میوه خشک قرمز و میوه خشک صورتی بخش بندی می نماید و میوه های خشک شده را در ذیل آنها میچیند.

در آخرین مورد از دسته بندی انواع خشکبار میوه خشک، می توانیم از دیدگاه فصل های سال و منطقه تولید میوه خشک، آنها را طبقه بندی نمائیم. بدین صورت که انواع میوه خشک به میوه خشک تابستانی، میوه خشک زمستانی و میوه خشک استوایی تقسیم بندی می شود.

در این مقاله می خواهیم به تفصیل یک به یک میوه های خشکی که در بازار داخل و خارج از کشور وجود دارند و مزایا و خواص آنها را برای شما تشریح کنیم. قطعا مطالعه این موارد شما را در انتخاب انواع میوه خشک مد نظرتان بیشتر کمک خواهد کرد.

 

معرفی انواع میوه خشک زمستانی

میوه خشک زمستانی شامل میوه هایی است که در فصول سرد سال محصول می دهند و در اختیار مردم قرار می گیرند. میوه خشک های زمستانی انواع و اقسام مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

کیوی خشک
کیوی خشک

کیوی خشک

کیوی خشک یکی از انواع میوه خشک است که طعم نسبتا ترش و ملسی دارد و اگر میوه آن خیلی تازه و رسیده باشد طعم نهایی آن نسبتا شیرین خواهد بود. طعم میوه خشک کیوی برای طرفداران خوراکی های ترش و ملس و لواشک دوستان به شدت جذاب و دوست داشتنی است و کسانی هم که زیاد طرفدار ترشی جات نیستند یا نوع شیرین آن را می خورند یا اصلا سمت این میوه خشک نمی روند.

این میوه پرزدار و خوشمزه اصالتی چینی دارد و به مرور در دیگر کشورهای جهان رایج شده است تا جایی که در حال حاضر کشورهایی چون ایتالیا، نیوزیلند، فرانسه، چین و ژاپن از بزرگترین تولیدکنندگان آن محسوب می شوند. نام این میوه هم از یک پرنده بومی و ملی در نیوزیلند گرفته شده است.

میوه خشک کیوی یکی از انواع میوه های خشک در جهان است که در عین کالری پایینی که دارد، دارای خواصی ارزشمند، مغذی و مقوی برای بدن است.  کاهش غلظت خون، کاهش سطح تری گلیسیرید، جلوگیری از تنگ شدن عروق، جلوگیری از بروز انواع سکته‌ ها و جلوگیری از ابتلا به سرطان از جمله خواص ارزشمند این میوه خشک پرزدار است.

کیوی خشک سرشار از آنتی اکسیدان است، همچون هویج به تقویت بینایی کمک می کند، دارای ویتامین های آ، ای، ث و پتاسیم و کلسیم است و به دلیل کالری پایین یک پیشنهاد خوب، مغذی و مقوی برای افراد دارای رژیم های خاص غذایی محسوب می شود. همچنین از به دنبال کاهش وزن هستید حتما مصرف میوه خشک کیوی را به شما پیشنهاد می کنیم.

پرتقال خشک
پرتقال خشک

پرتقال خشک

پرتقال یکی از انواع مرکبات و از میوه های خوشمزه پاییز و زمستان است که خواص سرشاری دارد. این میوه در کشور ما نیز به وفور کشت شده و مناطق شمالی یکی از مناطق بومی کشت پرتقال محسوب می شوند که گونه های مرغوبی از آن را نیز دارا می باشند.

اما جدا از خواص میوه تازه پرتقال، میوه خشک پرتقال یک محصول مقوی و مغذی تر از پرتقال تازه است. از دست رفتن آب پرتقال در روند خشک شدن، به میوه خشک آن کمک می کند تا تراکم ارزش های غذایی در آن بیشتر شده و کمک بیشتری به سلامت انسان کند.

جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، ترمیم بافت های تخریب شده و فرسوده، جلوگیری از ابتلا به سرطان، کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشم، افزایش جذب آهن، افزایش سلامت قلب، کنترل کلسترول و قند خون و… از جمله خواص درمانی این میوه خشک خوشمزه بر روی بدن است.

از جمله ترکیبات ارزشمند پرتقال خشک می توان به ویتامین ث و ب، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم و کلسیم اشاره کرد.

پرتقال تو سرخ خشک
پرتقال تو سرخ خشک

پرتقال تو سرخ خشک

پرتقال توسرخ یکی از انواع پرتقال است که به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی گوشتی قرمز رنگ دارد و در فرهنگ عمومی مردم به پرتقال خونی نیز معروف است. میوه خشک پرتقال توسرخ بسته به طعم میوه تازه آن شیرین و گاهی نسبتا ترش مزه است و سرشار از مواد مغذی و مقوی برای بدن می باشد.

این میوه خشک پر است از ویتامین های ب، ث، مواد معدنی، کلسیم، آنتی اکسیدان ها و… که می توانند کمک زیادی به تامین سلامت عمومی بدن داشته باشند. این میوه خشک کالری زیادی ندارد اما در عین حال همچون میوه تازه پرتقال توسرخ به شدت برای بدن نیاز است.

پرتقال خونی خشک یک خوراکی محبوب برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، کاهش وزن، کنترل و تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به سرطان و سکته قلبی است.

سیب خشک
سیب خشک

سیب خشک

سیب یکی از پرمصرف ترین میوه ها در جهان بوده و آن را نماد سلامتی می دانند از بس این میوه خاصیت دارد؛ سیب سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و انرژی موردنیاز بدن را تامین می کند. با از دست رفتن آب و خشک شدن این میوه سلامتی، تراکم مواد مفید در آن بیشتر شده و نقش جدی تری در راستای سلامت و تندرستی بدن انسان ایفا خواهد کرد.

طعم و مزه و بوی این میوه همچون دیگر میوه ها بسته به کیفیت و نژاد آن کاملا متفاوت است. اما این نکته را بدانید که اگر بدنتان از کمبود ویتامین های آ، ب و ث رنج می برد یا نیاز طبیعی بدنتان به مواد معدنی همچون پتاسیم، آهن، مس، منگنز و سلنیوم وجود دارد سیب خشک یک پیشنهاد مناسب برای شماست.

کمک به شادابی پوست، تقویت استخوان ها، تنظیم عملکرد کبد، تنظیم عملکرد قلب و عروق، بهبود عملکرد مغز، تنظیم فشار خون، سلامت دهان و لثه ها و آرامش بخشی تنها گوشه ای از خواص شگفت انگیز میوه خشک سیب است.

لیمو خشک
لیمو خشک

لیمو خشک

یکی دیگر از انواع میوه خشک لیمو خشک می باشد که خود انواع مختلفی مانند لیمو شیرین خشک و لیمو ترش خشک شده را در بر می گیرد و هرکدام مزایا و خواص خاص خود را دارند.

لیموترش یکی از مهم ترین چاشنی های غذا و دسر در دنیاست که هم به صورت تازه و هم خشک شده و هم به صورت آبگیری مورد استفاده قرار می گیرد. این میوه اینقدر طعم و عطر جذاب و منحصربفردی دارد که هم افزودنی مناسب برای غذاست و هم در پخت کیک، شیرینی و دسر مورد استفاده قرار می گیرد و در عین حال ارزش غذایی قابل توجهی نیز دارد.

میوه خشک لیموترش برای استفاده در دمنوش، نوشیدنی های مختلف، تهیه کیک، دسر و شیرینی و حتی در پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین ماده موجود در این میوه خشک ویتامین ث است که با وجود اینکه در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارد اما در لیموترش به وفور یافت شده و این میوه غنی ترین منبع آن محسوب می شود.

ویتامین ث در کنار دیگر مواد معدنی و ویتامین های موجود در لیمو خشک به پیشگیری از سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی، درمان تب، استفراغ و بهبود هضم غذا، کاهش وزن و…کمک می کند. همچنین این میوه یک بهبوددهنده عالی برای عملکرد دستگاه گوارش است و به همین خاطر در کنار غذا آن را سرو می کنند.

گوجه فرنگی خشک
گوجه فرنگی خشک

گوجه خشک

گوجه فرنگی بعنوان یکی دیگر از انواع میوه خشک، پای ثابت همه آشپزخانه های ماست و در اکثر غذاها از آن استفاده می شود. گوجه فرنگی به صورت تازه، رب، خشک شده و پوره شده مورد استفاده قرار می گیرد و یک طعم دهنده و رنگ دهنده عالی برای پخت و پز محسوب می شود. میوه خشک گوجه فرنگی نیز در شرایطی که دسترسی به گوجه تازه در برخی فصول سال سخت می شود و حتی فرآوری آن در خانه مشکل است کاربردی می شود.

حتی گوجه خشک یک گزینه عالی برای تزئین غذاهاست. در عین حال این میوه یا سبزیجات فرنگی خواصی نیز برای سلامت بدن دارد. گوجه فرنگی منبعی غنی از ویتامین ث و آنتی اکسیدان ها است و به همین خاطر در پیشگیری از بیماری های زمستانی موثر واقع می شود.

پیشنهاد مطالعه:  طرز تهیه میوه خشک در خانه با 4 روش ساده (آموزش گام به گام)

همچنین این میوه خشک در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها خصوصا سرطان مری و پانکراس، تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از عفونت های ریوی و ذات الریه، تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و… موثر است.

نارنگی خشک
نارنگی خشک

نارنگی خشک

نارنگی میوه ای زمستانی، پرآب و با تنوع بالای طعم از ترش تا شیرین و به شدت خوش بو است. نارنگی طبیعی سرشار از ویتامین ث و با طبعی سرد و تر است که صفرابر بوده و به عنوان مسکن اعصاب و مفید برای بیماران کلیوی محسوب می شود. میوه خشک نارنگی یک خوراکی بسیار مفید برای سوزاندن چربی و کاهش وزن محسوب شده و با مصرف این میوه خشک می توان بدن را در برابر ابتلا به بیماری هایی چون دیابت مصون نگه داشت.

نارنگی خشک همچنین دارای پتاسیم است و این ماده اثرات چشم گیری در برابر جلوگیری از لخته شدن خون از خود نشان داده و کمک زیادی به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سکته می کند. همچنین اگر به دنبال تنظیم فشار خون بدن خود هستید نارنگی خشک بخورید. وجود مقادیری فیبر، ویتامین ث، ب و پتاسیم و سدیم هم به تنظیم گردش خون در رگ ها کمک کرده و هم به سلامت قلب کمک می کند.

میوه خشک به
میوه خشک به

به خشک

به یک میوه خوش بو و پر خاصیت است؛ برخی آن را مقوی ترین و خوشمزه ترین میوه پاییز و زمستان می دانند که آن را به صورت تازه یا به صورت خشک شده و مربا مصرف می کنند. به ظاهری شبیه به سیب و بافتی گلابی طورو طبعی گرم و خشک و نسبتا معتدل دارد و خورشت شیرین طعم آن طرفداران خاص خود را دارد.

دمنوش یا چای میوه خشک به یکی از خوش بوترین و خوش طعم ترین دمنوش هایی است که بسیاری آن را به عنوان جایگزین پرخاصیت چای مورد استفاده قرار می دهند.

ویتامین های آ، ب و ث و مواد معدنی مختلف را می توان در به خشک یافت. یکی از مهم ترین ویژگی ها و خواص این میوه خشک ر ا می توان کمک به تقویت اعصاب و تسکین روان عنوان کرد که برای درمان بی خوابی بسیار مفید است. تفویت معده، بهبود کم خونی، پیشگیری از سرطان، پیشگیری از سرماخوردگی، بهبود بیماری های قلبی عروقی، تنظیم عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از رفلاکس معده و… از دیگر خواص این میوه خشک محسوب می شود.

یکی از مهم ترین خواص به خشک را برای دوران بارداری و پیش از آن می دانند. در این دوران مصرف بسیاری از داروها و خوراکی ها ممنوع است. چای میوه خشک به یکی از بهترین پیشنهادات برای پیشگیری و رفع حالت تهوع دوران بارداری است. همچنین در باور باستانی و سنتی ما از به خشک به عنوان یکی از خوراکی های اثرگذار بر زیبایی فرزندان نام برده شده است.

زغال اخته خشک
زغال اخته خشک

زغال اخته خشک

زغال اخته یکی از میوه های ترش و کوچکی است که با رنگ قرمز تیره در برخی مناطق سردسیر ایران می روید. رنگ قرمز این میوه خبر از مقادیر بالای ویتامین ث و آنتی اکسیدان موجود در آن می دهد. موادی که به شدت برای سلامت عمومی بدن مفید بوده و در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها موثر است. میوه خشک زغال اخته نیز از این قاعده مستثنی نیست و خواص قابل توجهی دارد.

یکی از خواص قابل توجه زغال اخته خشک حفاظت از پوست است. آنتی اکسیدان و ویتامین ث موجود در این میوه خشک تولید کلاژن در پوست کرده و موجب کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست می شود. همچنین روی موجود در آن عاملی برای افزایش و تقویت فولیکول موجود در مو بوده و از ریزش مو جلوگیری می کند.

همچنین این میوه خشک برای پیشگیری از دیابت و قند خون، چربی سوزی و کاهش وزن، کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان یبوست و… مفید است.

لبو خشک
لبو خشک

لبو خشک

یکی از انواع میوه خشک، لبو خشک شده می باشد. چغندر قرمز یا لبو از خانواده سبزیجات سرشار از مواد مقوی و مغذی چون فولات، تیامین، کولین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است و به صورت پخته شده، خام و خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین میوه خشک لبو یک رنگ دهنده عالی برای غذا و دسرها است.

طعم این نوع میوه خشک نسبتا شیرین یا بدون مزه است و عمدتا به صورت افزودنی مورد استفاده قرار می گیرد. کاهش فشار خون، درمان کم خونی، کاهش وزن، درمان دیابت، درمان بیماری های قلبی، درمان آکنه و جوش و لکه های پوستی و درمان بیماری کبد چرم و سم زدایی از بدن از جمله مزایای این میوه خشک برای سلامت انسان به شمار می رود.

 

یکی از مباحث مهم در مورد انواع میوه خشک شده این است که آیا میوه خشک تابستانی است یا میوه خشک زمستانی؛ با دانستن این مورد خاص می توانیم خیلی از خواص و فواید آن میوه خشک را دورادور حدس بزنیم!

 

معرفی انواع میوه خشک تابستانی

یکی دیگر از انواع میوه خشک که حاصل خشک کردن میوه های فصل های گرم سال است، میوه خشک تابستانی می باشد. در ادامه به معرفی و بررسی انواع میوه خشک تابستانی خواهیم پرداخت:

توت فرنگی خشک
توت فرنگی خشک

توت فرنگی خشک

توت فرنگی میوه بومی ایران نیست و همانطور که از اسمش پیداست از فرنگ وارد کشور شده و کشت آن در ایران عمر چندانی ندارد. این میوه عمدتا در کردستان و برخی مناطق شمالی کشور کشت می شود و در فصل بهار و اوایل تابستان به صورت طبیعی در دسترس مردم است.

اما میوه خشک توت فرنگی را می توان یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین انواع میوه های خشک شده دانست چرا که هم خوشمزه است و هم دارای خواص ارزشمندی برای سلامت انسان. این میوه خشک حاوی ویتامین های ث و ب، آنتی اکسیدان ها، فیبر، پتاسیم، آهن، منیزیم و سدیم می باشد و ارزش غذایی مطلوبی دارد.

اگر شما به سلامت عمومی بدن خود اهمیت می دهید و از آن دسته انسان هایی هستید که با رژیم غذایی مناسب و استفاده از مواد غذایی با ارزش از بیماری های مختلف پیشگیری می کنند، پیشنهاد می شود این میوه خشک را در هرم غذایی خود جای دهید.

توت فرنگی خشک یکی از پیشنهادات مناسب برای پیشگیری از بیماری های قلبی، تصفیه کننده خون، کاهش خطر سکته، بهبود دیابت، درمان فشار خون، درمان بیماری های گوارشی و سلامت دهان و دندان است.

موز خشک
موز خشک

موز خشک

موز یک میوه استوایی است که در برخی مناطق ایران نیز کشت می شود و طعم شیرینش و خواص قابل توجهش هرکسی را به سمت خوردن این میوه خوشمزه و لاکچری جذب می کند. میوه خشک موز نیز چندین برابر میوه تازه آن دارای ارزش غذایی بسیار بالا برای بدن انسان است.

این میوه خشک استوایی سرشار از فیبر است و فیبر نیز یکی از بهترین مواد برای تنظیم عملکرد سیستم گوارش و هضم غذا محسوب می شود. کنترل فشار خون، کاهش علائم آسم، پیشگیری از ابتلا به سرطان، تنظیم عملکرد قلب و عروق، کاهش خطر ابتلا به دیابت، تقویت حافظه و افزایش سلامت کلیه از جمله خواص این میوه خشک شیرین و خوشمزه محسوب می شود.

موز خشک همچنین دارای کالری بسیار بالایی است و میوه خشک انرژی بخش نیز محسوب می شود. برای افرادی که رژیم خاص غذایی دارند و به دنبال کاهش وعده های غذایی هستند، موز خشک می تواند انرژی مورد نیاز روزانه را تامین کرده و از گرسنگی جلوگیری کند.

همچنین آنتی اکسیدان موجود در این میوه، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و مبارزه ای جدی را در مقابل بروز بیماری های قلبی و عروقی و سرطان آغاز می کند.

زردآلو خشک
زردآلو خشک

زردآلو خشک

میوه خشک زردآلو یکی از سنتی ترین و قدیمی ترین انواع میوه خشک محسوب می شود که از دیرباز میان وعده مقوی و مغذی برای انسان ها بوده است. محبوبیت زردآلو خشک به این خاطر است که این میوه خشک هم خوشمزه و هم مقوی بوده و انرژی لازم و مواد غذایی مورد نیاز روزانه بدن انسان را تامین می کرده است.

از طرفی تولید سنتی آن نیز کار آسانی بوده و حتی به صورت طبیعی این میوه با قرارگیری در مقابل خورشید خشک می شده و طعم بسیار خوبی نیز پیدا می کرده است. فیبر یکی از مواد غذایی موجود در زردآلو خشک است که یک پنجم نیاز روزانه بدن به آن با مصرف زردآلو خشک تامین می‌ شود.

پتاسیم، ویتامین ای، آ، بتاکاروتن و پتاسیم از دیگر مواد موجود در زردآلو هستند که در طول روز برای سلامت بدن به آنها نیاز داریم. سلامت چشم و پوست، کاهش خطر ابتلا به دیابت، تنظیم عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، کاهش خطر سکته، پیشگیری از آسیب های کبدی و بهبود عملکرد دستگاه ایمنی از جمله خواص میوه خشک زردآلو محسوب می شود.

 

هرگاه بخواهیم در میوانوشاپ انواع میوه خشک تابستانی و گرمسیری را آنالیز و تحلیل کنیم نباید برخی میوه های بسیار پر طرفدار و جالب خشک شده را جا بیندازیم؛ مثلا انجیر خشک، انبه خشک، موز خشک، خرما خشک، نارگیل خشک، خرمالو خشک و آلو خشک حتما باید مورد بررسی قرار گیرند.

 

انجیرهای خشک شده
انجیرهای خشک شده

انجیر خشک

همه ما خاطراتی از خوراکی هایی که پدربزرگ ها و مادربزرگ هایمان به ما می دادند داریم؛ همیشه در جیبشان انجیر خشک داشتند و مشتی از آنها را به ما تعارف می کردند چرا که این میوه از زمان های دور یک خوراکی شگفت انگیز محسوب می شده و همه اهتمام ویژه ای به استفاده از آن برای تامین نیازهای بدن داشتند.

میوه خشک انجیر سرشار از فیبر، پتاسیم، کلسیم، آهن و برخی ویتامین های مورد نیاز بدن است و ارزش غذایی بالایی دارد. فیبر یک ماده غذایی بسیار خوب برای درمان یبوست است و نقش مهمی در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش دارد. انجیر خشک هم به صورت کامل و هم انجیر اسلایس خشک وجود دارد.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این میوه خشک به بدن انسان کمک می کنند تا از بروز فشار خون بالا جلوگیری کرده و موجب تنظیم فشار خون شوند. همچنین مصرف انجیر خشک موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری های مختلف می شود.

انجیر خشک با دفع استروژن های مضر از بدن که موجب مشکلاتی از جمله سرطان تخمدان، پستان، رحم، افزایش وزن یا یائسگی می شود، سلامت زنان را تضمین می کند. به همین خاطر میوه خشک انجیر یکی از پیشنهادات سلامتی برای استفاده روزانه زنان است.

نارگیل خشک
نارگیل خشک

نارگیل خشک

نارگیل یکی از انواع میوه های محبوب استوایی است که به خواص شگفت انگیز برای سلامت و تقویت بدن معروف است و خشک شده آن یکی از پرکاربردترین خوراکی ها و چاشنی ها برای آشپزی و پخت کیک و دسر است.

پیش تر از میوه خشک نارگیل به صورت پودرشده برای پخت انواع کیک، شیرین و دسر و تزئین آنها استفاده می شد و به مرور استفاده آن به عنوان یک خوراکی و میان وعده و به شکل معمول میوه خشک رواج پیدا کرد.

به عنوان یکی از مهم ترین خواص این میوه می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. سلنیوم موجود در نارگیل خشک با تولید پروتئین های مختلف در بدن، فرصتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن ایجاد می کند.

تنظیم عملکرد سیستم گوارشی، سلامت قلب، بهبود عملکرد مغز، جلوگیری از ناباروری در مردان، کاهش کم خونی، کنترل دیابت و رفع مشکلات گوارشی و افزایش انرژی از جمله دیگر خواص این میوه خشک خوشمزه و مقوی محسوب می شود.

خرمالو خشک
خرمالو خشک

خرمالو خشک

خرمالو یکی از میوه هایی است که طرفداران خاص خود را دارد؛ برخی از این میوه متنفرند و برخی منتظر پاییز هستند تا حسابی با با آمدن خرمالوهای تازه و خوشمزه به بازار دلی از عزا در بیاورند. طعم گس برخی گونه های خرمالو موجب شده تا برخی اصلا دور و بر این میوه نروند.

پیشنهاد مطالعه:  گلابی خشک چیست؛ فواید گلابی خشک برای بدن

اما میوه خشک خرمالو نه تنها طعم گس ندارد بلکه شیرینی به مراتب ببیشتری از میوه تازه داشته و حتی کسانی هم که از خرمالو تازه متنفرند، طرفدار خرمالو خشک هستند.

شیرینی سرشار این میوه خشک موجب شده که یک منبع بسیار خوب برای تولید انرژی در بدن باشد. این میوه خشک حاوی ویتامین های گروه ب، ث، آ، کلسیم، پتاسیم، آهن و فیبر است و یک خوراکی مفید برای افزایش و تنظیم سوخت و ساز بدن محسوب می شود.

تقویت پوست، اعصاب و کلیه، جلوگیری از بیماری های کبد، افزایش ایمنی بدن، تقویت استخوان ها، خون سازی و تقویت بینایی از جمله خواص قابل توجه و شگفت انگیر میوه خشک خرمالو است.

گلابی خشک
گلابی خشک

گلابی خشک

گلابی میوه ای شیرین و کمی شبیه سیب است که به صورت میوه خشک نیز با از دست دادن آب، شیرینی سرشاری پیدا کرده و تراکم ارزش غذایی آن بیشتر می شود. این میوه خوشمزه در اواسط پاییز و اوایل زمستان به صورت طبیعی کشت می شود و بومی چین و آسیای شرقی است.

میوه خشک گلابی یکی از میوه های خشک محبوب است که برای سلامتی نیز خواص قابل توجهی دارد. گلابی وقتی خشک می شود به نسبت میوه تازه رنگ تیره تری پیدا می کند و طعم نسبتا شیرین تری هم پیدا می کند. از مهم ترین ترکیبات گلابی خشک می توان به ویتامین آ، کا، ث، پتاسیم، منگنز، منیزیم، مس و فیبر اشاره کرد.

آنتی اکسیدان موجود در گلابی یک عامل محافظتی در بدن در برابر رادیکال های آزاد است که موجب تخریب سلول های بدن می شود. پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی، افزایش سلامت قلب، پیشگیری از کم خونی، کاهش کلسترول خون و کاهش وزن از جمله خواص گلابی خشک محسوب می شود.

گلابی خشک یک خوراکی بسیار مفید برای مادران باردار نگران از نقص جنین نیز هست. مصرف اندازه و کافی میوه خشک گلابی در دوران بارداری احتمال ایجاد نقص در جنین را کاهش داده و موجب تقویت جنین می شود. به طور کلی گلابی خشک با دارا بودن مقادیر کافی از اسیدفولیک و فولات یک خوراکی بسیار مفید برای دوران بارداری است.

آلو شابلون خشک
آلو شابلون خشک

آلو شابلون خشک

یکی دیگر از انواع میوه خشک آلو شابلون خشک می باشد. آلو شابلون میوه ای نسبتا کم کالری است و وقتی خشک می شود کمی کالری بیشتری خواهد داشت. طعم ترش مزه دارد و دارای انرژی مناسب، کربوهیدرات، فیبر، قند، ویتامین های آ، کا، ب و پتاسیم، مس، منیزیم، منگنز و فسفر است. مهم ترین خاصیت آلو شابلون خشک که از قدیم نیز مورد توجه بوده خاصیت برطرف کنندگی یبوست و تنظیم عملکرد دستگاه گوارش است.

این خاصیت میوه خشک آلو شابلون بیشتر به دلیل وجود مقادیر زیادی فیبر در آن است. همچنین این میوه خشک سرشار از آنتی اکسیدان است و به حفاظت از سلول های بدن کمک می کند. کاهش قند خون، درمان دیابت، افزایش سلامت استخوان و تقویت قلب از دیگر خواص ارزشمند آلو شابلون خشک برای سلامت بدن است.

یکی دیگر از خواص آلو شابلون خشک کاهش فشار خون است. این میوه خشک به سبب دارا بودن پتاسیم در تنظیم فشار خون موثر بوده و سلامت قلب و عروق را تضمین می کند.

هلو خشک
هلو خشک

هلو خشک

میوه خشک هلو هم به طرز دلپذیری شیرین و نرم است هم سرشار از مواد مغذی و مفید برای سلامت بدن. این میوه خشک خوشمزه حاوی ویتامین های آ، ب، ث، کا و مواد معدنی همچون آهن منیزیم، مس، منگنز و فسفر است.

شیرینی این میوه حاکی از وجود مقادیری قند در این میوه است که هم می تواند انرژی بخش باشد هم نیاز روزانه بدن را تامین کند؛ البته باید در مصرف این میوه شیرین حد اعتدال نیز رعایت شود تا قند آن برای بدن مشکل ساز نشود.

پتاسیم قابل توجه موجود در این میوه خشک در عین سدیم کمی که دارد عاملی برای پیشگیری از فشار خون بالا در بدن است و از خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و همچنین سکته جلوگیری می کند. این میوه خشک همچنین سرشار از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین آ شده و نقش اساسی در سلامت پوست و چشم دارد.

تقویت سیستم ایمنی، تقویت استخوان ها، کمک به رشد مو، پیشگیری از کم خونی و پیشگیری از ابتلا به سرطان از دیگر خواصی است که با مصرف روزانه هلو خشک در عین رعایت حد اعتدال می توانید برای بدن خود به ارمغان بیاورید.

شلیل خشک
شلیل خشک

شلیل خشک

شلیل یکی از خوشمزه ترین میوه های تابستانه است. این میوه عضوی از خانواده هلو است اما برعکس آن، پرز ندارد و در عین حال پوستی کاملا براق و نازک دارد. رسیده این میوه نسبتا نرم، آبدار و بسیار شیرین است و برخی هم طرفدار نوع سفت، کم آب و کم شیرینی آن هستند.

میوه خشک شلیل همچون میوه تازه به شدت خوشمزه و به مراتب شیرین تر و نرم تر است. ویتامین آ، ب، ث و مواد معدنی چون منیزیم، پتاسیم، کلسیم و آهن در این میوه خشک به وفور یافت می شود. شلیل خشک به دلیل کالری پایین به نسبت دیگر انواع میوهای  خشک شده پیشنهاد بهتری برای افراد دارای رژیم های خاص غذایی و علاقمندان به کاهش وزن است.

تحقیقات نشان داده که میوه خشک شلیل یک عامل ضد سرطان محسوب شده و هرچه پوست شلیل قرمزتر باشد این خاصیت ضدسرطانی در آن قوی تر است. همچنین حجم بالای آنتی اکسیدان موجود در شلیل خشک موجب می شود رادیکال های آزاد از بدن حذف شده و از تخریب سلول های بدن جلوگیری شود.

انبه خشک
انبه خشک

انبه خشک

انبه یکی از مقوی ترین و محبوب ترین میوه های استوایی است که با طعم شیرین و خاص خود خصوصا در جنوب شرق آسیا طرفداران زیادی دارد. البته این میوه به صورت تازه و طبیعی فصلی است و به شدت فسادپذیر می باشد و به همین خاطر پوره یا میوه خشک آن ماندگارتر و پرمصرف تر نیز هست.

میوه خشک انبه یک خوراکی پرکالری است که از مقداری کربوهیدرات، فیبر، شکر، پروتئین، ویتامین آ و ث و فولات و مقادیری مواد معدنی تشکیل شده است. انبه خشک یکی از بهترین خوراکی ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می شود و علاوه بر این مساله قوای عمومی را نیز تقویت می کند.

آنتی اکسیدان های موجود در انبه خشک محافظ قوی سلول ها در برابر رادیکال های آزاد هستند و ویتامین های موجود در آن نیز حفاظت از سلامت چشم و پوست را بر عهده دارند.

بهبود سلامت روده، کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و التهابات، تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و تامین سلامت عمومی بدن از دیگر خواص و ارزش های غذایی میوه خشک انبه محسوب می شود.

آلبالو خشک
آلبالو خشک

آلبالو خشک

آلبالوی گوشواره ای میوه ترش و خوشمزه و محبوب خیلی از ما است. این میوه بهار و تابستان به شدت فسادپذیر بوده و قابل نگهداری به صورت طبیعی نیست و به همین خاطر در اشکال فریزشده و خشک شده یا به صورت مربا نگهداری می شود. میوه خشک آلبالو نیز یکی از خوراکی های محبوب خصوصا بین بچه ها است.

شاید زیاد به نظر نرسد اما جدا از خوشمزگی آلبالو خشک، این میوه خشک با طبعی سرد و خشک، خواص مفیدی نیز برای سلامت بدن دارد. میوه خشک آلبالو یکی از خوراکی های مفید برای درمان فشار خون، دیابت، سنگ مثانه، سوءهاضمه، ورم کلیه و معده و… است.

این میوه خشک خوشمزه سرشار از ویتامین های آ، ب و ث بوده و مواد معدنی مفیدی همچون کلسیم، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، روی و فسفر دارد. یکی از بهترین خوراکی ها برای قلب آلبالو خشک است. اینقدر آنتی اکسیدان طبیعی در این میوه خشک ترش و کوچک وجود دارد که می تواند از آسیب های استرسی به بدن جلوگیری کرده، رادیکال های آزاد را نابود کند و سیستم سم زدایی آنزیمی را فعال می کند.

از طرفی آلبالو را یک استامینوفن طبیعی نیز می دانند. با توجه به اینکه این میوه به صورت خشک شده یا تازه محدودکننده فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز است، عملکردی همچون داروهای مسکن دارد و ضددرد است.

آناناس خشک
آناناس خشک

آناناس خشک

میوه افسانه ای آناناس بومی جنوب شرق آسیا و مناطق گرمسیر است. این میوه دارای پوستی سفت و ضخیم و به شکل سوسمار است و تاج کاکتوسی بر روی سر خود دارد. با وجود ظاهر نه چندان جالبش، گوشتی خوش طعم و به شدت مقوی دارد که نمی توان از خواص شگفت انگیزش چشم پوشی کرد.

میوه خشک آناناس نیز یکی از مقوی ترین و شیرین ترین میوه های خشک محسوب می شود که به صورت کمپوتی و طبیعی در بازار موجود است. این میوه خشک سرشار از کلسیم، پتاسیم، منگنز، فیبر و ویتامین های آ، ب و ث بوده و یک خوراکی دارویی و مغذی برای بدن انسان محسوب می شود.

آناناس خشک دارویی برای آکنه، ریزش مو، رفع التهابات پوستی، افزایش ایمنی بدن، سرماخوردگی، تقویت استخوان، سلامت لثه، فشار خون، هضم غذا، تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و روده است. این میوه خشک کالری زیادی نداشته و یک خوراکی با ارزش غذایی بالا برای رژیم های خاص غذایی محسوب می شود.

خربزه خشک
خربزه خشک

خربزه خشک

از دیگر انواع میوه خشک در جهان خربزه خشک می باشد. خربزه یکی از میوه های شیرین و خوشمزه تابستانی است که به شدت آبدار بوده و در گرمای داغ تابستان حسابی می چسبد. حدود 90 درصد خربزه های کشت شده در کشور ما را آب تشکیل داده و به همین خاطر در تابستان یک منبع بسیار خوب برای رفع کمبود آب بدن محسوب می شود.

اما این میوه پرخاصیت و خوشمزه به صورت طبیعی تنها در بهار و تابستان در دسترس است و به همین خاطر طرفدارانش به صورت خشک شده در فصول دیگر آن را مورد استفاده قرار می دهند.

میوه خشک خربزه سرشار از ویتامین های آ و ث است و یک خوراکی متفاوت و خوشمزه برای کاهش فشار خون به حساب می آید. اسلایس های خربزه خشک می توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی و عروقی باشند. همچنین فیبر موجود در خربزه خشک موجب می شود که دستگاه گوارش شما بهتر کار کند و نتیجه بهتری در کاهش وزن بگیرید.

طالبی خشک
طالبی خشک

طالبی خشک

میوه های تابستانی هر یک طعم منحصربفرد و خوشمزه خود را دارند و اینقدر متفاوت و متنوع هستند که تابستان را به فصلی پر میوه و خوشمزه در عین گرمای شدید تبدیل کرده اند. طالبی یکی از میوه های آبدار، نرم و شیرین تابستان است که طعم لذیذی داشته و سرشار از مواد مقوی و مغذی می باشد.

این میوه منبع عالی آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها است و از آنجاییکه فسادپذیر است در فصول دیگر سال به صورت خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد. میوه خشک طالبی شیرین، نرم و با ارزش غذایی بالا است.

به عبارتی طالبی خشک را نیروگاه آنتی اکسیدان می دانند و به عنوان یک میان وعده سالم مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان را به بدن وارد کرده و از آسیب رسانی به سلول های بدن جلوگیری می کند.

اگر چشم و پوست سالم می خواهید قطعا یکی از پیشنهادات ما به شما طالبی خشک است. پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و تقویت عملکرد دستگاه گوارش از دیگر خواص میوه خشک طالبی محسوب می شود.

گیلاس خشک
گیلاس خشک

گیلاس خشک

خیلی از ما برای اینکه از طعم و بوی عالی میوه های تابستانی در فصول دیگر سال نیز بهره مند شویم اقدام به فریز کردن آنها می کنیم؛ این روش هم خاصیت میوه را از بین می برد و هم طعم و بوی آن چنانی از آن باقی نمی گذارد. گیلاس خوشمزه تابستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و بسیاری برای استفاده آن در زمستان و پاییز آن را فریز می کنند در حالی که میوه خشک گیلاس با همان طعم و بو و بسیار راحت تر در اختیار ما است.

پیشنهاد مطالعه:  هر آنچه در مورد میوه خشک افغانستان باید بدانیم

گیلاس خشک یک خوراکی با ارزش غذایی عالی است. این میوه خشک کالری بالایی دارد و بخشی از نیاز بدن شما به پروتئین، چربی، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، کلسیم، آهن، شکر و ویتامین های آ و ث را تامین می کند. میوه های قرمز رنگ عموما سرشار از ویتامین ث هستند و به همین خاطر یک منبع غنی و مناسب برای پیشگیری از بیماری های عفونی و تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار می روند.

مس موجود در گیلاس خشک موجب می شود که استقامت بافت های بدن افزایش یافته و بافت های فرسوده با سرعت و قدرت بیشتری نسبت به ترمیم خود اقدام کنند. همچنین همچون آلبالو خشک سطح بالای آنتی اکسیدان موجود در میوه خشک گیلاس روی کاهش درد و التهابات در بدن موثر است.

توت خشک
توت خشک

توت خشک

یکی از انواع میوه خشک که در ایران هم بسیار با کیفیت تولید می شود توت خشک می باشد. توت خشک در انواع توت سفید و توت قمز و شاتوت تولید می گردد.

توت خشک یکی از میوه های خشکی است که از دیرباز در زنجیره غذایی ما ایرانی ها جای داشته و هم مقوی و مغذی بوده و هم دسترسی به آن آسان بوده است. این میوه خشک شیرین و کوچک هم به تنهایی به عنوان میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد و هم یک افزودنی و چاشنی عالی برای شیرین کردن و تزئین کیک، شیرینی و دسر است.

میوه خشک توت با وجود اندازه کوچک اما سرشار از مواد مغذی و ارزشمند برای بدن انسان است. بسیاری از بیماران دیابتی با خواص این میوه خوشمزه و شیرین آشنا هستند و این میوه خشک اصلی ترین شیرین کننده طبیعی و مفید برای آنها است. این میوه خشک حاوی کربوهیدرات، فیبر، قند، پروتئین، چربی، سدیم، فسفر، مس، سلنیوم، کلسیم، آهن، پتاسیم و ویتامین های آ، ب، ث، کا، ای، فولات و منیزیم است.

توت خشک هم در کنترل دیابت و هم درمان کم خونی اثرات چشم گیری دارد. یک منبع غنی از آنتی اکسیدان و حافظ سلول های بدن است و هم به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند. پلی فنول موجود در میوه خشک توت یک عامل موثر برای رفع التهابات داخلی بدن است.

همچنین از خاصیت توت خشک در بهبود سیستم گوارش، پیشگیری از زخم معده و رفع یبوست نمی توان چشم پوشی کرد. در این دورانی که بیماری های عفونی به شدت فراگیر شده یکی از عوامل تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در برابر این بیماری ها را می توان میوه خشک توت دانست.

خرما خشک
خرما خشک

خرما خشک

خرما میوه درخت نخل و دارای اقسام متنوعی است که در مناطق گرمسیر دنیا می روید. ایران یکی از تولیدکنندگان این میوه بوده و در کشورهای دیگر عموما این محصول به صورت خشک شده به فروش می رسد. میوه خشک خرما یک خوراکی بسیار مقوی، مغذی و سرشار از مواد مفید برای بدن است.

خرمای خشک یک میوه خشک پرکالری محسوب می شود و انرژی قابل توجهی برای بدن تامین می کند. بیشتر کالری موجود در خرما از کربوهیدرات تامین شده و مقدار کمی پروتئین در آن وجود دارد. علاوه بر کربوهیدرات، فیبر، پتاسیم، مس، منیزیم، آهن و برخی ویتامین ها نیز در میوه خشک خرما وجود دارد.

کشمش
کشمش

کشمش

انگور خشک یا کشمش را می توان پرمصرف ترین انواع میوه خشک در دنیا دانست. این میوه خشک کوچک، بسیار شیرین، مقوی و با ارزش غذایی بالا است و به صورت طبیعی از خشک شدن میوه درخت انگور در مقابل آفتاب تولید می شود.

بسته به نوع و نژاد درخت انگور نوع و نام کشمش یا میوه خشک انگور تولیدی از آن نیز متفاوت است. خواص و ارزش غذایی انواع مختلف کشمش یا انگور خشک نیز بر همین اساس کم و زیاد می شود اما به طور کلی این میوه خشک ارزش غذایی بالایی داشته و هم به عنوان یک میان وعده مقوی و مغذی و هم به عنوان شیرین کننده و افزودنی و یک خوراکی تزئینی برای پخت کیک، شیرینی و دسر کاربرد دارد.

میوه خشک انگور منبعی غنی از فیبر، پروتئین و کربوهیدات هاست و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند. همچنین این میوه خشک را می توان در گروه خوراکی های پرکالری و دارای قند زیاد تقسیم بندی کرد. ویتامین های موجود در انگور خشک شامل ویتامین ث، ب، فولات، تیامین، نیاسین و… بوده و مواد معدنی موجود در آن نیز شامل پتاسیم، کلسیم، آهن، روی منیزیم و سدیم است.

فیبر موجود در کشمش برای پیشگیری از یبوست مفید است و همچنین از نفخ شکم نیز جلوگیری می کند. همچنین کشمش یک منبع غنی از آهن است و برای درمان کم خونی یک خوراکی بسیار خوب محسوب می شود. از کشمش برای بهبود سلامت دهان و دندان، تقویت قوای ایمنی و دفاعی بدن، سلامت استخوان، افزایش باروری، سلامت پوست و مو، کنترل سطح کلسترول خون، کاهش فشار خون و کمک به افزایش وزن نیز استفاده می شود.

 

اگر بخواهیم به ظرفیت بومی مناطق مختلف جهان نظاره کنیم متوجه می شویم که انواع میوه خشک در جهان بسیار فراتر از آن چیزی است که ما بتوانیم به آن بپردازیم و یا حتی نام آنها را بدانیم. بدین خاطر هیچ وقت کسی به طور مطلق نمی تواند تعداد نوع میوه خشک را مشخص نماید.

معرفی انواع میوه خشک استوایی

انواع میوه خشک استوایی در ایران نیز طرفداران ویژه ای را پیدا کرده که هر سال هم بر تعداد آنها افزوده می گردد. در ادامه به بررسی انواع میوه های خشک شده استوایی خواهیم پرداخت:

بلوبری خشک
بلوبری خشک

بلوبری خشک

بلوبری میوه ای از گروه توت ها و با طعمی ترش یا شیرین و نسبتا گس است که بومی آمریکا بوده و به مرور کشت آن در دیگر کشورهای دیگر رواج یافته است. میوه بلوبری دارای ویتامین های ب، ث و کا بوده و سرشار از آنتی اکسیدان و مواد معدنی می باشد. میوه خشک بلوبری نیز یکی از میوه های مقوی، مغذی و خوشمزه است که خواصی برای سلامت عمومی بدن دارد.

بسیاری از مردم بلوبری خشک را میوه ضد پیری می دانند و این خاصیت به دلیل مقادیر زیاد آنتی اکسیدان موجود در آن است که استفاده آن به صورت مداوم خصوصا به صورت دمنوش علائم پیری و آلزایمر را کاهش می دهد. مصرف روزانه این میوه خشک می تواند نیاز روزانه به ویتامین کا را برطرف کرده و موجب تقویت استخوان ها شود.

فیبر موجود در این نوع میوه خشک نیز به هضم غذا کمک کرده و به عنوان یک میان وعده بخش زیادی از نیازهای بدن را برطرف می کند.

کرنبری خشک
کرنبری خشک

کرنبری خشک

یکی از مهمترین انواع میوه خشک استوایی کرنبری می باشد. کرن بری میوه ای شبیه به زغال اخته است که در مناطق شمالی اروپا و کانادا روییده و طعمی نسبتا ترش مزه دارد. این میوه به صورت تازه، مربا و خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد. اما با توجه به اینکه میوه تازه آن در فصل و نقاط محدودی از دنیا می روید میوه خشک کرنبری پرمصرف تر بوده و طرفدار بیشتری دارد.

کرنبری خشک را به خاصیت آن در پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه و معالجه بیماری های کلیوی می شناسند. این میوه خشک از چسبیدن مواد مضر به بدنه و دیواره معده جلوگیری کرده و سلامت معده را تامین می کند. از جمله دیگر خواص کرن بری خشک شامل بهبود عملکرد قلب و عروق، کاهش التهابات بدن، پیشگیری و درمان سرطان، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلامت دهان و دندان و… است.

رزبری خشک
رزبری خشک

رزبری خشک

رزبری میوه ای شبیه به تمشک است و محصول مناطق معتدل و سرد دنیا خصوصا اروپا بوده و به دلیل اینکه ماندگاری بسیار پایینی دارد یا به سرعت پس از برداشت و یا به صورت خشک شده مصرف می شود. طعم این میوه ترش و شیرین بوده و  در رنگ های سیاه، قرمز، بنفش، زرد و طلایی فصل برداشت آن تابستان و پاییز است.

از جمله خواص میوه خشک رزبری می توان به وجود کربوهیدرات، مواد معدنی، ویتامین و دیگر مواد مغذی برای بدن در آن اشاره کرد. این میوه خشک سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آهن، فسفر، منیزیم، پتاسیم و مس است و استفاده از آن سلامت عمومی بدن را تامین می کند.

اگر به سلامت قلب و مغز خود اهمیت می دهید رزبری خشک یک گزینه خوراکی بسیار خوشمزه و مقوی است. همچنین این میوه خشک برای پیشگیری از سرطان، محافظت از سلول ها، کنترل دیابت و بهبود عملکرد دستگاه گوارش مفید است.

پاپایا خشک
پاپایا خشک

پاپایا خشک

پاپایا خشک از گروه انواع میوه خشک استوایی است و میوه تازه آن بیشتر در کشورهایی چون برزیل، کلمبیا و مکزیک می روید. این میوه جزو خانواده خربزه های درختی محسوب شده و از درختی بلند قامت می روید و طی سال های اخیر مصرف آن در دنیا رو به رشد بوده است.

میوه خشک پاپایا یک خوراکی به شدت کم کالری و در عین حال مغذی است. ارزش غذایی قابل توجه این نوع میوه خشک استوایی موجب شده خواص قابل توجهی را برای سلامت بدن تامین کرده و از نظر ارزش غذایی از جایگاه بالایی برخوردار باشد. بهبود گردش خون، تقویت بینایی، تقویت قوای دفاعی، کاهش کلسترول خون از جمله خواص این میوه خشک محسوب می شود.

این میوه خشک دارای ویتامین آ، ب، ث، فیبر، مس، روی، منیزیم، آهن و کلسیم بوده و بخشی از نیازهای روزانه بدن به این مواد را تامین می کند.

فیسالیس خشک
فیسالیس خشک

فیسالیس خشک

فیسالیس میوه ای کوچک به اندازه گردو، عموما نارنجی رنگ و پوشانده شده داخل یک پرده توری شکل که در باور چینی ها به فانوس چینی نیز معروف است. این میوه در رنگ های زرد، بنفش، قرمز و سبز نیز کشت می شود و سرشار از خواص دارویی و درمانی است و به صورت خشک شده نیز خواص قابل توجهی دارد.

مهم ترین خاصیت میوه خشک فیسالیس این است که دو برابر لیمو که یکی از میوه های سرشار از ویتامین ث است، ویتامین ث دارد و از دیگر مواد موجود در آن می توان به فیبر، کربوهیدرات، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین آ، آهن و فسفر اشاره کرد.

فیسالیس خشک یک منبع عالی آنتی اکسیدان است و یک خوراکی بسیار خوب برای مقابله با بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می شود.

گوجی بری خشک
گوجی بری خشک

گوجی بری خشک

گوجی بری میوه ای قرمزرنگ و شبیه به تمشک است که وقتی خشک می شود شکلی شبیه به کشمش پیدا می کند. میوه خشک گوجی بری دارای ویتامین های آ، ب و ث، مس، سلنیوم، پتاسیم، روی و آهن است و خوراکی مغذی و مقوی برای بدن محسوب می شود.

این نوع میوه خشک دارای آمینواسید، آنتی اکسیدان و پروتئین است و یک میوه خشک موثر در کاهش قند خون محسوب می شود. به دلیل اینکه گوجی بری خشک دارای پروتئین است یک منبع مغذی بسیار خوب برای بدنسازان و ورزشکاران محسوب می شود.

پوملو خشک
پوملو خشک

پوملو خشک

پوملو یک میوه از خانواده مرکبات است و بیشتر در کشورهای آسیایی خصوصا شرق و جنوب شرق آسیا کشت می شود. میوه خشک پوملو سرشار از ویتامین، مواد معدنی و مغذی برای بدن است. این میوه خشک برای جلوگیری از کم خونی، جلوگیری از پیری زودرس، سرطان، بهبود سلامت قلب، کاهش وزن و افزایش سلامت دهان و دندان موثر بوده و به دلیل دارا بودن مقادیری آنتی اکسیدان برای تقویت قوای ایمنی نیز مفید است.

پوملو خشک به عنوان یکی از انواع میوه خشک در جهان، ادرار آور بوده و کمک می کند که سموم با سرعت بیشتری از بدن خارج شده و اجازه نمی دهد با رسوب مواد زاید در بدن به بیماری های مختلف مبتلا شویم.

 

کلام آخر

بررسی انواع میوه خشک به خصوص میوه خشک استوایی، میوه خشک تابستانی و میوه خشک زمستانی می تواند برای خریداران انواع میوه های خشک شده بسیار مفید باشد. فروشگاه آنلاین میوانو این مطلب را به همین دلیل برای شما عزیزان آماده نمود تا به بهترین وجه از آن استفاده نمائید.

این مطلب در وبلاگ نوشته شده است و برچسب شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + دو =