اگر در مورد مزایای میوه خشک مطالعه کرده باشید، حتما باید در مورد خواص گلابی خشک نیز مطالبی را فرابگیرید؛ با شناخت 6 مورد بی نظیر از فواید گلابی خشک می توان به خوبی به این سوال که گلابی خشک چیست هم پاسخ کاملی را داد.
فهرست محتوایی مطلب
گلابی خشک چیست؟
گلابی خشک میوهای است که آب اصلی آن بهطور طبیعی، از طریق خشک کردن در آفتاب یا با استفاده از خشککنهای مخصوص یا دستگاههای آبگیری، از بین رفته است. میوه خشک دارای سنت طولانی و از هزاره چهارم قبل از میلاد در بین النهرین متداول بوده است. گلابی خشک به دلیل طعم شیرین، ارزش غذایی و ماندگاری طولانی، بسیار ارزشمند است.
تاریخچه میوه گلابی
گلابی یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده و محبوب در جهان است که قدمت آن به 5000 سال قبل از میلاد میرسد. نام گلابی از آنگلوساکسون pere یا peru hu، لاتین pera یا pira گرفته شده است. گلابی از سال 2000 قبل از میلاد در چین رشد کرده است. این میوه را رومیها نیز کشت میکردند و مانند سیب خام یا پخته میخوردند. از اینکه چه زمانی کشت نهال گلابی به کشور ایران وارد شده است اطلاعاتی در دست نیست.
فواید و خواص گلابی خشک
آیا خوردن گلابی خشک میتواند سلامت روده و سیستم گوارشی شما را تقویت کند؟ آیا ادعاهای ضد سرطانی گلابی صحت دارد؟ خواص ضد التهابی چطور؟ در این مقاله در مورد همه اینها و موارد دیگه هم صحبت خواهیم کرد.
اضافه کردن گلابی خشک به سبد تغذیه میتواند به سلامتی بدن کمک شایانی کند. آنتیاکسیدانهایی که در گلابی خشک وجود دارد با بسیاری از بیماریها و مشکلات مبارزه خواهد کرد و ایمنی بدن را افزایش میدهد.
- کمک به مکانیزم بدن
گلابی خشک بسیار مغذی است چون سرشار از مواد معدنی است که به مکانیزم درمانی بدن کمک میکند. برگه گلابی همچنین دارای مواد معدنی مهمی مثل مس و پتاسیم است. مس به بهبود سیستم ایمنی و عملکرد سیستم عصبی بدن کمک میکند و پتاسیم به مقابله با انقباضات عضلانی و عملکرد قلب کمک خواهد کرد.
علاوه بر اینها سرشار از آنتی اکسیدان است که به حفظ سلولهای بدن شما از استرس اکسیداتیو کمک میکند. استرس اکسیداتیو، مسئول پیری زودرس و چندین مشکل سلامتی دیگر است. بهتر است که پوست گلابی را هرگز جدا نکنید چون پوستش 6 برابر بیشتر از خود میوه آنتیاکسیدان دارد.
- افزایش سلامت روده
گلابی خشک دارای ترکیب خوبی از فیبر محلول و نامحلول است که سلامت دستگاه گوارش را بهبود میبخشد. اگر به اندازه یک گلابی متوسط از چیپس گلابی بخورید، حدود 22% از فیبر مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند. همچنین فیبر محلول موجود در گلابی به افزایش میزان باکتریهای سالم در روده شما کمک میکند.
چرا ما به دنبال فیبرهای محلول و نامحلول هستیم؟ فیبر محلول برای سلامتی عالی است؛ چون باکتریهای خوب روده شما را تغذیه خواهد کرد. این کار نهتنها عملیات هضم را بهبود میبخشد بلکه ایمنی بدن را هم تقویت میکند. اما فیبر نامحلول حجم مدفوع را افزایش میدهد که این کار به رفع یبوست کمک شایانی خواهد کرد.
- بهبود سلامت قلب و افزایش قدرت رگهای خونی
گلابی خشک دارای تعداد زیادی از ترکیبات گیاهی مفید است. بعضی از گلابیهایی که دارای سایه قرمز رنگ هستند به خاطر آنتیاکسیدان بالایی که دارند به بهبود سلامت قلب و افزایش قدرت رگهای خونی کمک میکنند.
گلابیهایی که سبزتر هستند، دارای ترکیبات خاصی هستند که برای اطمینان از داشتن دید بهتر و واضحتر با افزایش سن بسیار موثرند. این گلابیها از زوال بینایی شما جلوگیری میکنند.
- مبارزه با التهاب
در بیشتر مواقع داشتن التهاب نشانهای خوب است. چون به این معنی است که سیستم ایمنی بدنتان وظیفهاش را به خوبی انجام میدهد. وقتی که بدن شما عفونتی داشته باشد سیستم ایمنی بدنتان، با آن عفونت مبارزه میکند که منجر به التهاب میشود. اما اگر التهاب برای مدت طولانی باقی بماند ممکن است منجر به بیماریهای قلبی و دیابت شود.
همه اینها را گفتیم تا به این برسیم که گلابی خشک به خاطر مقدار زیاد آنتی اکسیدانی که دارد، به بدن شما در مبارزه با التهاب کمک میکند. تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از فلاونوئیدها خطر بیماری قلبی و دیابت را کاهش میدهد. چیپس گلابی همچنین سرشار از مس و ویتامینهای C و K است که برای مبارزه با التهاب شناخته میشوند.
- شانس شما برای ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
حتی شنیدن کلمه سرطان هم ترسناک است و همه ما از این بیماری میترسیم. متاسفانه هنوز نمی دانیم چه چیزی باعث ایجاد سرطان میشود و هیچ راه مطمئنی برای درمانش نداریم.اما خبر خوب این است که با خوردن گلابی خشک میتوانید شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهید.
- مبتلا شدن به دیابت را کاهش میدهد.
اگر به طور منظم از برگه گلابی قرمز بخورید، میتوانید شانس ابتلا به دیابت را تا 23% درصد کاهش دهید. فیبر موجود در گلابی خشک به تنظیم سطح قند خون شما کمک میکند. چون که بدن شما زمان بیشتری برای حذف قند نیاز دارد. این به این معنی که زمان بیشتری برای جذب کربوهیدرات وجود دارد.