فهرست محتوایی مطلب
توت چیست؟
توت سفید که با نام علمی Morus alba (موروس آلبا) شناخته میشود، نوعی درخت بومی مناطق خاصی از چین و هند است.
این درخت به خاطر برگهای بلند، گلهای بدون گلبرگ و توتهای کوچکش که رنگهای آن از سفید تا صورتی یا بنفش تیره متغیر است، قابل توجه است.
امروزه توت سفید در سراسر جهان رشد میکند و از برگهای آن معمولاً برای تغذیه کرم ابریشم و سایر دامها استفاده میشود.
این میوه همچنین طعمی شیرین و تا حدودی ترش دارد و اغلب برای تهیه آب میوه، چای، مربا یا خشکبار استفاده میشود.
بهترین زمان مصرف توت خشک
بهطورکلی بهترین زمان خوردن توت خوردن، صبح ناشتا و یا عصر در فاصله غذای ظهر و شام است که زود هضم و مواد غذایی آن بهتر جذب بدن میشود. توجه داشته باشید که اگر آن را روی غذاهای سنگین مخصوصا گوشتی بخورند، هضم آن مشکل و باعث تولید نفخ در شکم و رودهها خواهد شد.
مواد مغذی در 100 گرم توت خشک شده
- کربوهیدرات: 10 گرم
- پروتئین: 1.8 گرم
- انرژی: 43 کیلو کالری
- کلسیم: 29 میلی گرم
- آهن: 0.62 میلی گرم
- ویتامین آ: 400 واحد بین المللی
- اسید فولیک: 25 میکروگرم
- فیبر خوراکی: 5.3 میلی گرم
- ویتامین ث: 21 میلی گرم
طرز تهیه توت خشک
برای خشک کردن توت در خانه، روشهای متعددی وجود دارد که در ادامه به اصلیترین آنها، پرداخته شده است.
-
خشک کردن توت زیر نور خورشید
یکی از سادهترین روشهای خشک کردن توت، قرار دادن آن زیر نور خورشید است.
- ابتدا توتها، تمییز شسته و کمی صبر کنند تا آب اضافه آن، خشک شود.
- سپس روی زمین، یک پارچه تمیز پهن کرده و توتها را با فاصله، روی آن قرار دهند.
- پس از نیمه خشک شدن توتها زیر نور خورشید، آن را به سایه منتقل کنند تا فرآیند خشک شدن توت، در آن محیط ادامه پیدا کند.
یک نکته بسیار جالب در رابطه با توتهای خشک با استفاده از این روش، این است که در صورتی که فرآیند خشک کردن توتها در سایه یا نور خورشید، به طور کامل باشد؛ مطمئناً آنها سیاه میشوند.
-
خشک کردن توت در فر
- توتها شسته و تمیز کنند.
- سپس فر را، روی دما ۷۰ الی ۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنند تا خوب گرم شود.
- روی سینی فر، فویل قرار داده و بعد توتها را، با فاصله روی آن بچینند.
- اکنون سینی توتها را، در فر قرار داده و هر ۳۰ دقیقه یکبار، ظرف فر را بچرخانند. با ابن کار توتها، به یک اندازه و یکنواخت خشک میشوند.
- اکنون توتها را از فر خارج کرده و پس از سرد شدن، آنها را در ظرف شیشهای بریزنند. البته سر ظرف را برای ۳ الی ۴ روز نبندند تا توتها خوب، خشک شوند.
-
خشک کردن توت با دستگاه خشک کن
امروزه استفاده از دستگاه خشک کن، با استقبال بسیاری مواجه شده است. در این روش توتها را پس از شستن، در دستگاه قرار دهند تا دستگاه به آرامی، فرآیند خشک کردن توتها را انجام دهد. معمولاً فرآیند خشک شدن توتها، حدود ۲۴ ساعت طول میکشد.البته در این مدت زمان، هر ۴ ساعت یکبار به توتها سر بزنند تا بیش از اندازه خشک نشوند.
نگهداری از توت خشک برای مدت طولانی
بدون تردید با رعایت نکاتی ساده ولی مهم، میتوان توتهای خشک را برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد. از اصلیترین نکات جهت مراقبت از توت های خشک، عبارت است از:
- مطمئناً اولین نکته برای نگهداری از آنها، قرار دادن در یک ظرف دربسته یا شیشهای خواهد بود.
- ظرف حاوی توت را، در یک مکان خشک و به دور از نور خورشید قرار دهند.
- در صورتی که افراد قصد نگهداری طولانی مدت از توتهای خشک را دارند، میتواند ظرف دربسته حاوی توتها را در فریزر قرار دهند. این کار مشکلی در طعم چیپس میوههای توت، ایجاد نمیکند. البته قرار دادن توتها در یخچال، برای مدت زمان کوتاه گزینه مناسبتری خواهد بود.
مصرف توت خشک برای چه کسانی مضر است؟
چیپس میوههای توت خشک با وجود تمام مزیتهای مثبت خود برای بدن انسان، ضررهای را نیز با خود به همراه دارند. بدون تردید به دلیل وجود همین مضرات است که مصرف آن به برخی از افراد، توصیه نمیشود. برخی از اصلیترین دلایل عدم مصرف توت خشک، عبارت است از:
- مصرف توت خشک برای زنان باردار، مضر است؛ زیرا مصرف آن احتمال ایجاد واکنشهای آلرژیک در آنها، افزایش میدهد. همچنین این چیپس میوهها، ممکن است به جنین آسیب بزند.
- یکی از اصلیترین مزیتها توت خشک، ملین بوده و همین عامل، منجر به رفع یبوست میشود. اما افراط در مصرف توتهای خشک، مطمئناً باعث ایجاد دل درد و اسهال میشود.
کلام آخر