آناناس خشک چیست؛ روش خشک کردن آناناس و خواص آن

فواید و خواص آناناس خشک

اگر بخواهیم یکی از بهترین موارد میوه خشک در جهان را بررسی کنیم، باید فواید و خواص آناناس خشک را مد نظر قرار دهیم؛ اینکه آناناس خشک چیست و روش خشک کردن آناناس به چه صورت است هم دیگر سوالاتی است که باید به آنها پاسخ داده شود. همچنین در مورد انواع آن و طرز نگهداری طولانی مدت این محصول دوست داشتنی میوانو نیز باید با هم به بحث و تبادل نظر بپردازیم.

 

آناناس خشک چیست؟

چیپس میوه آناناس خشک را از میوه وارداتی به ایران با این نام، تهیه می‌کنند. خواص درمانی و طعم فوق‌العاده عالی و همچنین شیرین آن در کنار ویتامین‌های موجود، بسیاری را برای خشک کردن این میوه خوشمزه ترغیب خواهد کرد. زیرا آناناس خشک امکان استفاده در هر موقعیتی و شرایطی را، فراهم می‌کند.

تاریخچه آناناس خشک

بومی‌های آمریکای جنوبی این میوه را، مخروط کاج می‌نامیدند. زیرا از نظر ظاهری، شباهتی بسیاری میان این دو وجود دارد. کریستف کلمب کاشف آمریکا برای اولین بار این میوه را در سال ۱۴۹۳ دیده و آن را به اسم piña de indes ( کاج هندی‌ها)، نام نهاد.

سپس به واسطه طعم فوق‌العاده به بخش‌های مختلف در سراسر دنیا از جمله مکزیک، آسیای میانه و اروپا راه یافت. البته به دلیل هزینه بسیار زیاد برای مراقبت و نگهداری از آناناس در قاره اروپا، این میوه تبدیل به نمادی برای ثروت و سرمایه‌داران شد.

در گذشته‌های دور میوه خشک شده را به عنوان یک طعم دهنده در نان، استفاده می‌کردند. اما امروزه وجود ابزار آلات و تجهیزات، امکان خشک کردن سریع میوه‌ها به ویژه آناناس را فراهم کرده و در نتیجه برای مدت زمان طولانی، می‌توان از آن استفاده کرد.

پیشنهاد مطالعه:  آموزش گام به گام طرز تهیه میوه خشک با دستگاه

انواع آناناس خشک شده

چیپس میوه اناناس، یک میان وعده سالم و البته خوش طعم است که پزشکان تغذیه به دلیل مزیت‌های فراوان، استفاده از آن در برنامه غذایی روزانه را پیشنهاد می‌کنند. افراد برای خشک کردن میوه آناناس، می‌توانند آن را به صورت اسلایس‌های کمپوتی تقسیم کنند.

همچنین در صورت علاقه، می‌توانند این اسلایس‌ها را به بخش‌های کوچک‌تر خرد کرده و سپس خشک کنند. اینگونه فرآیند نگهداری و استفاده از آن، راحت‌تر است.

 

فواید و خواص آناناس خشک

امروزه استفاده از این میوه خشک آمریکای جنوبی (برزیل، پاراگوئه) به صورت آبمیوه، تازه، کمپوت و همچنین خشک شده در سراسر دنیا، با استقبال بسیار زیادی مواجه شده است. البته بخش بزرگی از میوه آناناس تولید شده در جهان، به شکل کمپوت در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

در سال‌های گذشته به دلیل خواص غیر قابل انکار آناناس خشک، استفاده از آن با استقبال بیشتری مواجه شده است. از مهم‌ترین ویتامین‌ها و مواد معدنی که آناناس خشک با خود به همراه دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ویتامین A
  • کلسیم
  • ویتامین C
  • فسفر
  • مس
  • ویتامین گروه B
  • آهن
  • اسید مالیک

بدون شک مهم‌ترین مزیت استفاده از آناناس خشک، درمان سرفه و تاثیر‌گذار در تسریع روند درمان بیماری آسم است. البته این خواص آناناس خشک، به دلیل وجود ویتامین A و C در آن خواهد بود. همچنین به دلیل وجود ویتامین A و بتاکاروتن، خواص آنتی اکسیدان این چیپس میوه بسیار بوده و بر شادابی یا لطافت پوست نیز، موثر خواهد بود.

افرادی که به تازگی عمل جراحی داشته‌اند، استفاده از آناناس به صورت کمپوت، تازه، آبمیوه یا خشک به آن‌ها بسیار توصیه می‌شود. زیرا مواد معدنی مس موجود در این میوه، نقش تاثیر‌گذاری در تشکیل سلول‌های قرمز خون ایفا می‌کند. برخی دیگر از فواید استفاده از چیپس میوه آناناس، شامل لیست زیر است:

  1. خاصیت ضد التهابی با وجود بروملین
  2. نابودی چربی‌های اضافه در بدن به دلیل وجود فیبر
  3. رفع مشکلاتی گوارشی و یبوست از طریق فیبر
  4. تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل وجود ویتامین C
  5. موثر بر سلامتی استخوان‌ها به واسطه ماده معدنی منگنز
پیشنهاد مطالعه:  طرز تهیه کیک هندوانه شب یلدا با خامه

طرز تهیه آناناس خشک شده

مطمئنا خشک کردن آناناس در خانه، بهداشتی‌تر بوده و همچنین از مواد نگه دارنده نیز، استفاده نمی‌شود. برای خشک کردن میوه مفید و خوش طعم آناناس، چند روش وجود دارد که در ادامه به بیان توضیحاتی در این باره، پرداخته شده است.

تکنیک اول: آناناس و فر

  • پس از شستن آناناس‌ها، به اندازه ۵/۲ سانت از سر و ته آن بزنند.
  • سپس آناناس را به صورت عمودی روی تخته آشپزخانه قرار داده و بعد پوست آن را، لایه به لایه جدا کنند.
  • پس از پاک کردن نقاط قهوه‌ای از روی پوسته اصلی آناناس، به یک اندازه مثلا نیم سانتی‌متر، برش بزنند تا مدت زمان فرآیند خشک کردن برای همه اسلایس‌ها، به یک اندازه باشد.
  • فر را روی ۶۵ درجه سانتی گراد قرار دهند.
  • اکنون روی کف سینی فر، کاغذ روغن قرار داده و سپس برش‌های آناناس را روی آن، به شکل مرتب و منظم بچینند. استفاده از توری مخصوص پیتزا، برای جلوگیری از جمع شدن آناناس‌ها در زمان خشک شدن، توصیه می‌شود.
  • هر دو ساعت یکبار، میوه‌ها را زیر رو کنند.
  • زمانی که آناناس‌ها بافت چرم گونه‌ای پیدا کردند، آن را از فر خارج کنند. اندک زمانی صبر کنند تا میوه‌ها، خنک شوند. سپس آن‌ها را در یک ظرف شیشه رو باز، برای ۴ روز بگذارند تا رطوبت اضافه آناناس‌ها، از بین برود.

تکنیک دوم: آناناس و دستگاه میوه خشک کن

  • آناناس‌ها را شسته و پوست گرفته را، به اندازه یکسان برش بزنند.
  • دستگاه میوه خشک کن روی ۷۵ درجه سانتی گراد، تنظیم کنند. سپس میوه‌ها را با فاصله یک سانتی‌متری از یکدیگر، در دستگاه بچینند.
  • هر ۴ ساعت یکبار، آناناس‌های داخل دستگاه را زیر و رو کنند تا بیش از اندازه خشک نشوند.
پیشنهاد مطالعه:  انواع میوه های خشک تابستانی، زمستانی و استوایی کدامند؟

فرآیند خشک شدن آناناس در دستگاه میوه خشک کن، بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت است. بنابراین هنگام استفاده از این دستگاه برای خشک کردن آناناس و تبدیل آن به چیس میوه، بسیار با دقت و حوصله عمل کنند تا تلاش آن‌ها، نتیجه موفقیت‌آمیزی داشته باشد.

 

4 نکته طلایی در نگهداری آناناس خشک شده برای مدت طولانی

منطقی‌ترین مدت زمان استفاده از آناناس خشک، بین ۴ تا یک سال پس از خشک کردن است. البته این مدت زمان برای استفاده، هنگامی منطقی خواهد بود که آناناس‌های خشک شده، به درستی نگهداری شوند. هنگام نگهداری از اسلایس‌های خشک آناناس، توجه به نکات زیر ضروری است:

  • ظرف دربسته یا درب دار مورد نظر برای نگهداری آناناس‌های خشک، کاملا خشک و تمییز باشد.
  • پس از خشک شدن آناناس‌ها، سریع بسته‌بندی نکنند. زیرا این کار، باعث ایجاد عرق کردن و ایجاد رطوبت در آناناس شده و در نتیجه، منجر به خراب شدن چیس میوه می‌شود.
  • در زمان استفاده و برداشتن اسلایس‌های آناناس خشک، سریعا درب آن بسته شود تا تازگی و کیفیت آن، به دلیل قرار‌گیری در معرض هوا تازه از بین نرود.
  • آناناس‌های خشک شده را می‌توان در کیسه‌های پلاستیک فریزر و همچنین به روش وکیوم، بسته‌بندی کرد.

 

کلام آخر

در این مطلب میوانو سعی نمود تا فواید و خواص آناناس خشک را به شما عزیزان معرفی نماید. همچنین به سوالاتی نظیر اینکه آناناس خشک چیست و روش خشک کردن آناناس چگونه است هم پاسخ داده شد. در ادامه هم انواع آناناس خشک و 4 نکته طلایی در نگهداری این میوه خشک دوست داشتنی مورد بررسی قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 14 =