آموزش گام به گام طرز تهیه میوه خشک با دستگاه

خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

با اختراع میوه خشک کن و رشد تکنولوژی، خشک کردن میوه با دستگاه روز به روز در حال گسترش است؛ بطوریکه با فراگیری آموزش گام به گام طرز تهیه میوه خشک با دستگاه، هم میوه خشک خانگی قابل تهیه است و هم می توان میوه خشک صنعتی را تولید نمود. خشک کردن میوه با میوه خشک کن، مزایایی همچون صرفه جویی در زمان را هم به همراه دارد که بسیار قابل اهمیت می باشد.

اگر انواع روش های خشک کردن میوه را مطالعه کرده باشید متوجه می شوید روش های سنتی و صنعتی متنوعی برای تولید میوه خشک وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند؛ اگر روش تهیه با دستگاه را نیز انتخاب کنید می توانید ابتدا انواع دستگاه میوه خشک کن را شناخته و سپس اقدام به تولید انواع میوه خشک نمائید.

مراحل خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

داشتن باکیفیت‌ترین میوه خشک‌ها رازهایی دارد. در اینجا مراحل خشک کردن میوه با دستگاه در اختیار شما قرار گرفته است. چنانچه به دنبال طرز تهیه میوه خشک با میوه خشک کن هستید؟ پس این مراحل را دنبال کنید.

  1. ضدعفونی کردن و شستن میوه

برای خشک کردن میوه با دستگاه، میوه‌های رسیده یا کاملا رسیده را انتخاب کنید و با آب سرد بشویید. توجه داشته باشید که قسمت‌های خراب و لکه‌دار میوه‌ها را جدا کنید و اگر میوه‌ها هسته دارند، حتما آن را بیرون بیاورید تا کیفیت نهایی میوه خشک بالا باشد.

  1. رطوبت گیری و خشک کردن میوه

میوه‌های شسته شده را روی دستمالی تمیز پخش کنید تا کاملا خشک شوند.

  1. پوست گرفتن میوه (اگر پوست آن خوراکی نیست.)

اگر پوست میوه را در حالت طبیعی (سیب، گلابی و غیره) می‌خورید، می‌توانید آن را به صورت خشک شده هم میل کنید. در صورتی که می‌خواهید پوست میوه‌هایی مثل: شلیل، هلو و زردآلو را جدا کنید، کافیست با چاقو (طوری که فقط پوست برش بخورد.) یک علامت ضربدر در زیر میوه ایجاد کنید. اکنون میوه‌ها را به مدت 30 ثانیه داخل ظرف آب‌جوش بریزید. بعد میوه‌ها را بیرون بیاورید و داخل یک ظرف آب‌یخ بریزید. حالا به‌راحتی می‌توان پوست را جدا کرد.

  1. اسلایس یا برش میوه

 برای خشک کردن میوه با دستگاه باید میوه را به قطعات 0.5 تا 1 سانتی‌متری برش دهید. البته میوه‌های کوچک‌تر را می‌توان کامل یا نصف خشک کرد.

  • توت فرنگی را به صورت حلقه‌ای یا نصف برش دهید.
  • زردآلو و گیلاس را به سادگی نصف و هسته را جدا کنید.
  • زغال اخته را کامل خشک کنید. فقط باید پوستش را با یک خلال‌دندان تمیز یا چاقو سوراخ کنید تا قبل از خشک شدن کامل داخل آن، پوستش خشک و سفت نشود.
پیشنهاد مطالعه:  انبه خشک چیست؛ انواع و خواص میوه خشک انبه

 

هرچه هر قطعه کوچک‌تر یا نازک‌تر برش داده شود، سریع‌تر آبگیری می‌شود. برای اینکه همه برش‌های میوه‌ همزمان خشک شوند، هر نوع میوه را به قطعاتی با اندازه یکسان برش دهید. کمک گرفتن از دستگاه اسلایسر برای میوه‌های گلابی، سیب، پرتقال یک ایده عالی برای این کار است.

  1. رومال یا اسپری کردن میوه با آبلیمو

بعضی از میوه‌ها (مثل: سیب، گلابی، موز،زرد‌آلو، هلو و غیره) چند دقیقه بعد از برش، در هوای آزاد قهوه‌ای می‌شوند؛ اما برخی از افراد به اشتباه تصور می‌کنند، خشک کردن میوه با دستگاه از این اتفاق جلوگیری می‌کند. در هر صورت چه برای تهیه میوه خشک صنعتی و چه میوه خشک خانگی بلافاصله بعد از برش میوه باید مقداری آبلیمو را روی میوه اسپری کرد.

اگر هم تغییر رنگ میوه بعد از خشک شدن برایتان مهم نیست، این مرحله را نادیده بگیرید. ساده ترین راه برای پخش یکنواخت آبلیمو این است که آن را در یک بطری اسپری بریزد. توجه داشته باشید که در اسپری کردن آبلیمو، زیاده روی نکنید.

  1. چیدن برش‌های میوه در سینی دستگاه

میوه‌ها را روی سینی دستگاه میوه خشک‌کن پخش کنید. اینکه لبه برش‌های میوه کنار هم باشند، مشکلی ندارد. فقط نباید روی هم قرار بگیرند؛ در غیر این صورت به هم می‌چسبند. توجه داشته باشید که میوه‌‌های مختلف را در سینی‌های مختلف بچینید. چون انواع مختلف میوه‌ها در مدت زمان متفاوتی خشک می‌شوند.

  1. تنظیم زمان و دمای دستگاه

سازندگان دستگاه‌های مختلف، دما‌های متفاوتی را برای خشک کردن میوه با دستگاه خود تعیین کرده‌اند. به همین دلیل بهتر است زمان و دمای توصیه شده داخل دفترچه دستگاه خود را دنبال کنید.

پیشنهاد مطالعه:  انواع دستگاه خشک کن میوه را بشناسید

معمولا دمای توصیه شده بین 125 تا 140 درجه فارنهایت است.

خشک شدن میوه در دمای 125 درجه فارنهایت مدت زمان بیشتری (نسبت به دمای 140) طول می‌کشد. در حالی که تنظیم دما روی 140 درجه فارنهایت میوه‌ها را کمی سریع‌تر خشک می‌کند. مدت زمان لازم 6-30 ساعت (بسته به نوع میوه‌ها) خواهد بود.

  1. چک کردن میزان خشک شدن میوه‌ها

اگر برای اولین بار است که خشک کردن میوه با دستگاه را انجام می‌دهید، 2 ساعت یکبار، میزان خشک شدن‌شان را بررسی کنید. چون بعضی از میوه‌ها مثل موز و گیلاس در زمان کمتری خشک می‌شوند.

  1. خارج کردن میوه‌های خشک شده از دستگاه

زمانی که فکر کردید آبِ میوه‌ها کاملا گرفته شد، آن‌ها را بیرون بیاورید. اجازه دهید سرد شوند. در دمای اتاق و با سرد شدن‌شان بیشتر حالت تُردی می‌گیرند.

  1. بسته‌بندی کردن میوه‌های خشک شده

اگر میوه زیادی را خشک کرده‌اید و قصد دارید برای چند هفته یا چند ماه نگهداری کنید، بهتر است میوه را بسته‌بندی کنید. یک پیشنهاد عالی از طرف مرکز ملی نگهداری غذای خانگی برای اینکه بدانید آیا میوه‌ها به اندازه کافی خشک شده‌اند یا خیر. برای این کار، میوه خشک شده را در کیسه‌های زیپ‌دار یا ظروف شیشه‌ای درب‌دار بسته‌بندی کنید و اجازه دهید یک هفته کامل در دمای اتاق بماند. فقط باید روزی یک بار بسته را به آرامی تکان دهید.

اگر میوه‌ها در داخل شیشه یا کیسه نرم شد، آن‌ها را دوباره به دستگاه برگردانید. اگر بعد از 7 روز نرم نشد، میوه آماده خوردن یا ذخیره کردن برای چندین ماه است. استفاده از دستگاه وکیوم (پرس حرارتی و دوخت پلاستیکی) گزینه خوبی برای اطمینان از بسته‌بندی با کیسه پلاستیکی است. همچنین می‌توانید میوه‌ها را به قسمت‌های جداگانه تقسیم کرد و برای نگهداری طولانی‌مدت فریز کنید.

پیشنهاد مطالعه:  همه چیز درباره خواص و فواید خرما خشک

تفاوت خشک کردن میوه با دستگاه خانگی و صنعتی

طرز تهیه میوه خشک با دستگاه خانگی و صنعتی هیچ تفاوتی ندارد و تمامی مراحل یکسان است. تنها تفاوت، مربوط به ابعاد دستگاه‌هاست که هیچ تاثیری روی کیفیت ندارد و در واقع کیفیت میوه خشک خانگی و میوه خشک صنعتی یکسان هستند؛ به شرطی که مراحل به درستی طی شوند.

 

پیشنهاد: سعی کنید خشک کردن میوه با میوه خشک‌کن‌ها را با دستگاه‌هایی انجام دهید که تایمر‌دار هستند.

کلام آخر

در این مقاله میوانو سعی داشت تا با ذکر 10 مرحله خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن، شما را بصورت مرحله به مرحله با آموزش گام به گام طرز تهیه میوه خشک با دستگاه آشنا نماید. با بکارگیری متخصصان این امر و خرید دستگاه های پیشرفته میوه خشک کن، کارخانه میوانو برای تولید بهترین میوه های خشک توانسته قیمت میوه خشک را بسیار مقرون به صرفه به هم وطنان عزیز عرضه نماید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 8 =