توت فرنگی خشک چیست؛ انواع

توت فرنگی خشک چیست

 

 

 

توت فرنگی خشک چیست؟

 

 

 

تاریخچه توت فرنگی

توت‌فرنگی همانطور که از نامش پیداست ریشه ایرانی ندارد و بومی ایران نیست. این میوه که در لاتین، به استرابری معروف است نخستین بار به صورت باغی در اواخر قرن 18 میلادی در بریتانی فرانسه کشت شد. البته این میوه به صورت وحشی در جنگل‌های اروپا به وفور یافت می‌شده و کاربرد دارویی نیز داشته ولی به صورت کشت باغی، به مرور به باغات مردم فرانسه راه پیدا کرده است.

به مرور پس از گسترش کشت توت‌فرنگی در اروپا، کشت این گیاه دارویی به قاره‌های دیگر نیز برده شد و کم‌کم با کشف گونه‌های مختلف و روش‌های مختلف کاشت در کشورهای مختلف، تولید میوه‌های به شکل امروزی از توت‌فرنگی آغاز شد.

اما توت‌فرنگی در ایران عمری کمتر از 100 سال دارد؛ سال 1317 بود که توسط اتابک اعظم از فرانسه به ایران آورده و در باغ فلاحت کشت شد. در سال 1345 نیز تعدادی بوته توت‌فرنگی توسط شیخ عثمان نقش‌بندی از ترکیه به کشور وارد شد و در باغ خود در دورود کردستان کاشت.

به مرور کشت این میوه فرنگی خوشمزه و خوش‌بو توسعه یافت و با تحقیقات انجام شده بر آن در نقاط مختلف کشور و خصوصا به صورت گلخانه‌ای کشت شد. اما هم‌اکنون نیز کردستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان توت فرنگی در کشور محسوب می‌شود که یکی از مرغوب‌ترین گونه‌های آن را نیز از نظر طعم و بو تولید می‌کند.

پیشنهاد مطالعه:  میوه خشک چیست؛ همه چیز درباره طرز تهیه، انواع و خواص آن

با وجود حجم تولید بالای این میوه در کشور اما ماندگاری آن بسیار پایین بوده و به همین خاطر فرآوری و تبدیل آن به توت‌فرنگی خشک طی سال‌های اخیر رواج یافته و به دلیل بهبود طعم و مزه و همینطور خواص آن، بین مردم نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

 

فواید و خواص توت‌ فرنگی خشک

توت فرنگی در عین اینکه میوه‌ای با رایحه‌ای بسیار خوش و طعمی خوشمزه است، خواص بیشماری نیز دارد. توت‌فرنگی خشک نیز در پی از دست رفتن آب تراکم بیشتری از مواد مغذی و ریزمغذی دارد و می‌تواند بخش زیادی از نیازهای بدن انسان را برطرف کند.

بخش زیادی از توت فرنگی تازه را آب تشکیل داده و مابقی از کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و… تشکیل شده است. پس با از دست رفتن آب تراکم مواد معدنی، ویتامین‌ها و مواد مغذی در آن بیشتر می‌شود.

یکی از خواص سرشاری که خوردن توت‌فرنگی خشک دارد که از وجود فیبر در آن ناشی می‌شود، بهبود عملکرد روده و دستگاه گوارش است؛ به این صورت که فیبر به عنوان یک منبع غذایی بسیار خوب برای باکتری‌های دوست در روده و دستگاه گوارش عمل کرده و بابهبود عملکرد این بخش بدن می‌تواند به سلامت عمومی و حتی کاهش وزن نیز کمک کند.

نکته جالب در توت فرنگی خشک این است که کربوهیدرات‌های موجود در آن عموما از فیبر و قندهای ساده تشکیل شده و به مراتب خیلی خیلی احتمال کمی دارد که موجب افزایش سطح قند خون شوند. همچنین توت فرنگی خشک سرشار از ویتامین ث است که نه‌تنها در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر بوده، بلکه عاملی برای سلامت پوست نیز می‌باشد.

پیشنهاد مطالعه:  خرمالو خشک چیست؛ انواع و خواص آن

اگرچه منگنز درصد کمی از حجم توت‌فرنگی خشک را تشکیل می‌دهد اما عاملی برای بهبود عملکرد فرآیندی بدن است. پتاسیم، آهن، فسفر و ویتامین‌های ب، کا و ای نیز با درصد کمتری در توت فرنگی خشک وجود دارند.

 

انواع توت فرنگی خشک شده

 

 

طرز تهیه توت فرنگی خشک

 

نگهداری توت فرنگی خشک برای مدت طولانی

 

∞ سخن پایانی

 

¿ سوالات متداول

این مطلب در وبلاگ نوشته شده است و برچسب شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 7 =