انواع روش های تولید چیپس میوه در خانه

طرز تهیه چیپس میوه

آیا تابحال چیپس میوه خورده اید؟ اصلا می دانید چیپس میوه چیست؟ اگر حتی یک بار هم این میوه خشک های مکعبی شگفت انگیز را امتحان کرده باشید برایتان مهم می شود که بدانید طرز تهیه چیپس میوه چگونه است؛ شناخت طرز تهیه میوه خشک حبه ای به ما امکان تولید چیپس میوه در خانه را با روش های گوناگون خواهد داد.

چیپس میوه یکی از خوشمزه ترین انواع میوه خشک است که طرفداران بسیاری دارد؛ در ادامه قصد داریم توضیح دهیم که چطور چیپس میوه درست کنیم؟ در این مقاله طرز تهیه چیپس میوه و طرز تهیه میوه خشک حبه ای به صورت مرحله به مرحله در خانه با انواع روش‌ها (داخل مایکروفر، فر و توستر، روی بخاری و غیره) آورده شده است.

روش های تولید چیپس میوه در خانه

طرز تهیه چیپس میوه با دستگاه میوه خشک کن

  • برای تهیه چیپس میوه با دستگاه میوه خشک کن باید میوه‌هایی را انتخاب کنید که خیلی نرسیده‌اند؛ چون حرارت دستگاه آن را له می‌کند. ابتدا میوه‌ها را با آب سرد شسته و قسمت‌های خراب شده آن‌ها را جدا کنید.
  • میوه‌ها را روی یک پارچه تمیز بگذارید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  • آن‌ها را با استفاده از کاردی تیز یا اسلایسر چیپس میوه در اندازه‌های یکسان ورقه ورقه کنید.
  • حالا برای اینکه میوه‌ها (موز، سیب، گلابی و غیره) سیاه نشوند و رنگ زیبا و براقی داشته باشند، مخلوطی از عسل، آب و آبلیمو را روی میوه‌ها اسپری یا یکی یکی ورقه‌های برش داده شده را به این محلول آغشته کنید.
  • باز هم باید اجازه دهیم که ورقه‌ها در هوای آزاد خشک شوند.
  • سینی میوه خشک کن را چرب یا داخل سینی کاغذ‌های روغنی پهن کنید و ورقه‌های میوه را با کمی فاصله داخل آن بچینید.
  • سینی میوه را داخل دستگاه قرار دهید.
  • حالا باید حرارت را روی ۳۵۰ درجه به مدت ۵ دقیقه زمان تنظیم کنید.
  • پس از ۵ دقیقه سینی را بیرون آورید. اگر احساس کردید که هنوز میوه‌ها حالت چرمی شکل نگرفته‌اند، دوباره به داخل دستگاه خشک کن میوه برگردانید؛ اما برای ۲ الی۳ دقیقه.
  • در نهایت زمانی که از کیفیت خشک شدن میوه‌ها راضی شدید، آن‌ها را به مدت ۲-۳ ساعت در فضای اتاق نگهداری کنید تا سرد و تردتر شوند.
  • چیپس‌ها را داخل ظرف شیشه‌ای درب‌دار نگهداری کنید. به این صورت می‌توان چیپس میوه را به مدت ۱۰-۱۲ ماه سالم بمانند.
پیشنهاد مطالعه:  انجیر خشک چیست؛ شناخت انواع، خواص و روش خشک کردن آن

طرز تهیه میوه خشک حبه ای با مایکروفر

  1. میوه‌های سفت و خیلی نرسیده را انتخاب کنید و با آب سرد بشویید.
  2. میوه‌ها را با دستمالی تمیز خشک کنید یا اجازه دهید در هوای آزاد خشک شوند.
  3. اگر از قبل می‌دانید که میوه‌ها احتمالا در هوای آزاد سیاه یا قهوه‌ای می‌شوند یک ظرف آب با چند قاشق غذا‌خوری آبلیمو را مخلوط و آماده کنید تا به محض برش میوه، قطعات آن را داخل محلول بیندازید.
  4. میوه‌ها را به صورت حبه قند (مکعبی) و در اندازه‌های یکسان برش دهید. اگر از اسلایسر‌های نگینی استفاده کنید، بهتر است. در صورت لزوم میوه‌ها را به محض برش داخل محلول آماده شده، بیندازید.
  5. پس از چند دقیقه حبه‌های میوه را داخل آبکش بریزید و روی دستمالی کاملا تمیز پخش کنید تا خشک شوند.
  6. حبه‌های میوه را داخل سینی چرب شده کامل پخش کنید. به جای چرب کردن سینی اینکه سینی، می‌توان کاغذ روغنی هم استفاده کرد. حبه‌ها باید کمی از هم فاصله داشته باشند چون برش میوه‌ها مقداری ضخیم هستند و اگر روی هم قرار بگیرند در زمان مناسب خشک نمی‌شوند، به هم می‌چسبند یا حالت پخته و له شده می‌گیرند.
  7. این مرحله به سلیقه هر شخص برمی‌گردد. چنانچه اغلب اوقات از عطر و بوی دارچین لذت می‌برید، می‌توانید مقداری پودر دارچین را روی میوه‌ها بریزید یا قسمتی از حبه‌های داخل سینی را با دارچین طعم‌دار کنید. ممکن است برای شما یک طعم عالی و ایده‌ای جدید باشد.
  8. سینی را داخل مایکروفر قرار دهید.
  9. مایکروفر را روی حرارت ۳۵۰ درجه تنظیم کنید و ۵ دقیقه به آن زمان دهید.
  10. پس از ۵ دقیقه احتمالا میوه‌ها خشک شده‌اند پس سینی را بیرون بیاورید و حبه‌ها را بررسی کنید که آیا خشک شده‌اند یا خیر. اگر به اندازه کافی خشک نشده‌اند دوباره داخل مایکروفر قرار دهید و باز هم به آن زمان بدهید.
  11. در نهایت سینی را بیرون میوه‌های خشک شده آماده را بیرون بیاورید و به همان صورت به مدت ۲-۳ ساعت در فضای اتاق قرار دهید تا حرارت میو‌ها خارج شوند وکامل سرد و تردتر شوند.
  12. حبه‌های خشک شده میوه اکنون آماده نگهداری به مدت ۱۰-۱۲ ماه هستند. فقط باید آن‌ها را داخل پلاستیک بسته‌بندی کنید. بهتر است برای سالم ماندن آن به مدت طولانی آن‌ها را در چند پلاستیک بسته‌بندی و هوای آن را کاملا خارج کنید. بعد با استفاده از دستگاه وکیوم خانگی آن را به اصطلاح دوخت بزنید.
پیشنهاد مطالعه:  میهمانی هایی که به تزیین میوه خشک نیاز دارند!

نحوه تولید چیپس میوه با توستر و فر

روش تولید میوه خشک حبه ای و چیپس میوه در خانه با استفاده از دستگاه توستر و فر همان مراحلی است که برای مایکروفر در بالا توضیح داده شده است. تفاوت‌شان بسیار جزئی است. به عنوان مثال:

  • میوه‌های سیب، پرتقال، گیلاس، شلیل، توت فرنگی، گلابی، هلو و موز داخل فر بهتر خشک می‌شوند.
  • دمای مناسب برای چیپس میوه با فر 55 درجه سانتی گراد است.
  • مدت زمان لازم برای آماده شدن چیپس میوه با توستر، فر یا ماکروویو با توجه به ضخامت میوه‌ها (گوشتی بودن یا ورقه‌ای بودن و غیره) متغیر و بین 2 تا 8 ساعت زمان نیاز است. فقط باید هر یک ساعت یکبار میزان خشک شدن آن‌ها را چک کنید.
  • این نکته را هم در نظر داشته باشید که چیس یا حبه‌های میوه خشک شده که با استفاده از فر آماده می‌شوند، کمی خشک‌تر و سفت‌تر هستند.

طرز تهیه میوه خشک مکعبی در آفتاب

  • طرز تهیه میوه خشک حبه ای یا چیپسی در آفتاب به این صورت است که ابتدا باید میوه‌ها را به آرامی با آب سرد شست. حواستان باشد میوه‌های پلاسیده برای خشک شدن اصلا مناسب نیستند.
  • آن‌ها را روی دستمالی کاملا تمیز بریزید تا در هوای آزاد خشک شوند. اگر عجله دارید می‌توانید با یک حوله تمیز میو‌ها را خشک کنید‌.
  • اگر میوه‌هایی که خشک می‌کنید بعد از برش دادن تغییر رنگ می‌دهند (قهوه‌ای یا سیاه می‌شوند.) بهتر است برای جلوگیری از این تغییر رنگ یک ظرف را با مقدار کمی آبلیمو ترکیب کنید. تا میوه‌های اسلایس شده را داخل آن بریزید.
  • میوه‌ها را به صورت ورقه‌های نازک‌ یا به صورت مکعبی (حبه‌ای) قاچ کنید و در صورت نیاز میوه‌ها را برای ۲-۳ دقیقه در محلول ظرف آماده شده بریزید.
  • میوه‌ها را داخل سینی‌های توری فلزی (باید از قبل آن را چرب کرده باشید.) یا سینی‌های توری پلاستیکی بریزید. قطعه‌‌های میوه نباید روی هم باشند. سینی‌های توری فر یا میوه خشک‌کن هم برای این کار مناسب هستند. استفاده از سینی‌های توری شکل به این دلیل است که هوا زیر میوه‌ها جریان داشته باشد.
  • یک پارچه توری را برای حفظ میوه‌ها از حشرات روی آن قرار دهید و سینی را جلو آفتاب قرار دهید. برای اینکه زودتر خشک شوند، حداقل روزی یک بار باید آن‌ها را پشت و رو کنید.
  • بسته به ضخامت و نوع میوه‌ها ممکن است ۳-۴ روز طول بکشد تا میوه‌ها کاملا خشک شوند.
پیشنهاد مطالعه:  میوه خشک حبه ای چیست؛ همه چیز درباره انواع و خواص آن

نکته:

  • شب‌ها سینی میوه‌ را در یک جای سرپوشیده قرار دهید؛ چون شب‌ها هوای خنک‌تری دارد و خشک کردن میوه‌ها طولانی‌تر خواهد شد.
  • زمانی که شکل ظاهری میوه چروک شود و با نصف کردن‌ش رطوبت داخل آن دیده نشود یعنی، چیپس یا حبه‌های خشک شده میوه شما آماده است.

تفاوت طرز تهیه چیپس میوه صنعتی و خانگی

تفاوتی در طرز تهیه چیپس میوه ها و طرز تهیه میوه خشک حبه ای در روش خانگی و صنعتی وجود ندارد و در نهایت کیفیت یکسانی خواهند داشت. تنها تفاوتی که دارند این است که در روش صنعتی تولید حبه میوه خشک و چیپس آن به صورت انبوه و در مدت زمان کم‌تر انجام می‌شود.

کلام آخر

در این مقاله میوانو به آموزش طرز تهیه چیپس میوه در خانه به صورت گام به گام و در روش های مختلف پرداختیم؛ فرا گرفتن طرز تهیه میوه خشک حبه ای یا میوه خشک مکعبی می تواند به خلاقیت ما در منزل برای خوشحال نمودن بچه ها و همسرمان و تولید چیپس میوه در خانه کمک شایانی نماید. امیدواریم از این آموزش، نهایت استفاده را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 2 =