طرز تهیه میوه خشک روی شوفاژ در 12 مرحله (آموزش گام به گام)

خشک کردن میوه روی بخاری و شوفاژ

یکی از کار‌هایی که در فصل پاییز و زمستان می‌توان برای تهیه خوراکی‌های خوشمزه خانگی انجام داد، خشک کردن میوه روی بخاری یا تهیه میوه خشک روی شوفاژ است؛

مراحل خشک کردن میوه روی بخاری و شوفاژ

  1. برای خشک کردن میوه روی بخاری یا شوفاژ، باید میوه‌های سالم را جدا کنید یا اگر قسمت‌هایی از آن له یا خراب شده ابتدا جدا کنید و سپس با آب سرد بشویید.
  2. میوه‌های شسته شده را روی دستمالی تمیز و بدون پرز قرار داده و اجازه دهید تا خشک شوند. برای سریع‌تر خشک شدن‌شان می‌توانید به کمک یک دستمال بدون پرز آن‌ها را خشک کنید.‌
  3. قبل از برش دادن میوه‌ها این کار‌ها را انجام دهید:

فرقی ندارد که خشک کردن میوه روی بخاری باشد یا با روش‌های دیگر پس این نکات و پیشنهادات را می‌توان کلی در نظر داشته باشید.

  • در این مرحله ممکن است میوه‌هایی (مثل موز و سیب) داشته باشید که با برش و قرار گرفتن در معرض هوا قهوه‌ای یا سیاه رنگ شوند. پس بهتر است برای پیشگیری از این اتفاق، یک کاسه آب با 3-4 قاشق غذاخوری آبلیمو ترکیب کنید تا به محض برش این نوع میوه‌ها، آن‌ها را داخل ظرف قرار دهید.
  • اگر می‌خواهید چیپس میوه‌ها یا حبه میوه‌های نهایی، رنگ براقی داشته باشند، یک لیوان آب را با یک لیوان شکر و 3-4 قاشق غذاخوری آبلیمو، مخلوط کرده و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و پس از آماده شدن اجازه دهید سرد شود. حواستان باشد این شربت نباید غلیظ شود. مدت زمان قرار دادن میوه داخل این ترکیب سرد شده، باید یک ساعت باشد.
  • در صورت تمایل می‌توایند از آب آناناس یا دیگر میوه‌ها هم به جای آب‌لیمو استفاده کرد.
  • ترکیبات بدست آمده را می‌توانید در یک ظرف آب‌پاش بریزید و روی مسوه‌ها اسپری کرد. یا با یک فرچه آشپزخانه روی میوه‌ها را رومال کرد.
  • پیشنهاد بعدی این است که در صورت تمایل می‌توانید میوه‌ها را با توجه به ذائقه خود به ادویه‌های مختلف مثل پودر دارچین، زنجبیل آغشته کنید. یا روی آن‌ها نمک و شکر بپاشید. پس آن‌ها را کنار دست‌تان داشته باشید.
  1. حالا نوبت برش میوه‌هاست. برای آنکه همه میوه‌ها همزمان خشک شوند و شکل ظاهری زیباتری داشته باشند از یک دستگاه اسلایسر یا رنده‌های مخصوص کمک بگیرید. اگر هم هیچ‌کدام از آن‌ها را ندارید از یک چاقوی تیز استفاده کنید. توجه به اندازه برش‌ها در زیبایی چیپس میوه‌های نهایی شما موثر است. پس برش‌های یک اندازه داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه:  معرفی همه برندهای خشک کن میوه ایرانی

اما اگر هم بخواهید حبه‌های میوه خشک داشته باشید حتما باید آن‌ها را یک اندازه و به صورت حبه‌ای برش دهید. این حبه میوه‌ها را بعد از برش کمی بجوشانید. تا حدودی باید (نه زیاد) نرم شوند.

  1. برای خشک کردن میوه روی بخاری باید میوه‌ها را به قطعات نیم الی یک سانتی‌متر برش دهید تا سریع و همزمان آماده شوند. هرچه اسلایس میوه‌ها نازک‌تر باشد، سریع‌تر آبگیری خواهند شد.
  2. میوه‌ها را در مخلوط آب و آبلیمو (به مدت  5-10 دقیقه) یا مخلوط شکر و آب ( به مدت یک ساعت) بریزید. بعد از زمان‌های گفته شده، میوه‌ها را در آبکش بریزید و دوباره زمان دهید تا خشک شوند.
  3. یک سینی بزرگ را با مقدار کمی روغن چرب کرده و میوه‌ها را خیلی مرتب (طوری که روی هم قرار نگیرند.) کنار هم بچینید. یا یک فویل را داخل سینی قرار دهید و روی فویل را چرب و سپس میوه‌ها را روی آن بچینید.

برای خشک کردن میوه روی شوفاژ یا بخاری پیشنهاد بهتری هم داریم. یک پارچه نخی تمیز بدون پرز را داخل سینی قرار دهید. به این صورت نیازی نیست میو‌ها را هرچند ساعت یک بار پشت و رو کنید.

در این مرحله می‌توانید نمک، شکر یا ادویه‌های دلخواه را روی برش‌های میوه بپاشید.

توجه: برای خشک کردن میوه روی بخاری یا شوفاژ باید توجه داشته باشد که دما زیاد نباشد. چون باعث پختگی و از بین رفتن میوه‌ها خواهد شد.

  1. بعد از 4-12 ساعت (بسته به ضخامت، نوع میوه و دمای شوفاژ و بخاری) حبه میوه‌ها یا چیپس میوه‌های شما آماده خواهند شد. فقط باید 2 ساعت یکبار آن‌ها را به طرف دیگر برگردانید.
  2. اطمینان حاصل کنید که میوه‌ها خشک شده‌اند. این را در نظر داشته باشید که میوه‌ها وقتی هنوز گرم هستند ممکن است کمی نرم باشند؛ اما بعد از سرد شدن حالت تُردی می‌گیرند. پس منتظر نباشید که روی همان بخاری یا شوفاژ، کاملا ترد شوند.
  3. زمانی که از خشک شدن میوه‌ها مطمئن شدید آن‌ها را از روی بخاری یا شوفاژ برداشته و اجازه دهید خنک شوند.
  4. مدت 4-5 روز در ظرف درب‌دار (در دمای اتاق) قرار دهید. اما درب آن را باز بگذارید و یک یا دو بار در روز شیشه را تکان دهید تا رطوبت باقیمانده گرفته شود.
  5. حالا که خشک کردن میوه روی بخاری به پایان رسید، میوه خشک رنگارنگ و خوشمزه شما آماده نگهداری است. درب ظرف را ببندید و اگر فکر می کنید 2 تا 3 ماه دیگر مصرف می‌شوند، ظرف را در یخچال نگهداری کنید. اگر هم حجم میوه خشک شما زیاد است و احتمالا مصرف آن زمان زیادی می‌برد، آن را در فریزر نگهداری کنید.
پیشنهاد مطالعه:  برترین خواص میوه خشک برای زنان باردار

کلام آخر

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =