طرز تهیه میوه خشک در فر با 10 مرحله ساده (آموزش گام به گام)

خشک کردن میوه در فر

یکی از ابتکارات و سرگرمی های بسیار جالب در خانه را می توان خشک کردن میوه در فر دانست؛ آموزش گام به گام طرز تهیه میوه خشک در فر با 10 مرحله ساده می تواند به شما عزیزان کمک زیادی کند تا هرچه بهتر بتوانید میوه خشک خوشمزه تولید کنید. در ادامه نیز به شما عزیزان خواهیم گفت که تهیه میوه خشک با فر آسان تر است یا جلو آفتاب.

اگر مقاله خشک کردن میوه را به صورت دقیق مطالعه کرده باشید، متوجه شده اید که یکی از روش های خانگی تولید میوه خشک می تواند تهیه میوه خشک در اجاق یا فر باشد؛ در ادامه قصد داریم تا به صورت مرحله به مرحله این کار را انجام دهیم تا شما عزیزان بتوانید به خوبی میوه خشک تهیه کنید و در کنار خانواده از خوردن آنها لذت ببرید.

مراحل خشک کردن میوه در فر

  1. برای خشک کردن میوه در فر، میوه رسیده یا کاملا رسیده را انتخاب و با آب سرد بشویید. قسمت‌های آسیب دیده و لک دار میوه را جدا کنید و در صورت داشتن دانه فراموش نکنید که دانه‌ها را جدا کنید تا کیفیت نهایی چیپس میوه‌ها بالا باشد.
  2. میوه‌ها را به آرامی روی یک پارچه تمیز بزرگ بگذارید و اجازه دهید خشک شوند. اگر عجله دارید می‌توانید آن‌ها را خیلی آرام و یکی یکی با دستمال بدون پرز خشک کنید.
  3. اگر پوست میوه را در حالت طبیعی (سیب، گلابی و…) می‌خورید، می‌توانید برای خشک کردن‌شان نیز پوست را جدا نکنید. در صورتی که بخواهید پوست میوه‌ها را جدا کنید باید با یک چاقو یا کاردی تیز زیر میوه را با چاقو یک ضربدر بزنید، به طوری که فقط پوست‌شان بریده شود. بعد میوه را به مدت 30 ثانیه در آب جوش بریزید. سپس میوه را بردارید و در یک کاسه آب یخ قرار دهید. اکنون می‌توانید به راحتی پوست را جدا کنید.
  4. برای خشک کردن میوه در فر باید میوه را به قطعات نیم تا سانتی متری برش دهید. البته میوه‌های کوچکتر را می‌توان به صورت کامل یا نصف خشک کرد. هرچه هر قطعه کوچکتر یا نازکتر بریده شود، سریعتر آبگیری می‌شود.
پیشنهاد مطالعه:  انواع میوه های خشک تابستانی، زمستانی و استوایی کدامند؟

توجه: هر نوع میوه را به قطعات هم اندازه برش دهید تا همه برش‌های میوه به طور همزمان خشک شوند. از اسلایسر کمک بگیرید.

  1. همانطور که می‌دانید برخی از میوه‌ها پس از چند دقیقه برش در فضای باز قهوه‌ای می‌شوند. اما برخی افراد به اشتباه معتقدند که خشک کردن میوه در آفتاب باعث تغییر رنگ آن می‌شود. در هر صورت چه در حال تهیه میوه خشک صنعتی و چه میوه خشک خانگی هستید، پس از بریدن میوه، باید مقداری آبلیمو روی میوه بپاشید و باز هم اجازه دهید تا میوه‌ها کاملا خشک شوند.

اگر به رنگ محصول پس از خشک شدن اهمیت نمی‌دهید، از این مرحله صرف نظر کنید. ساده‌ترین راه برای پخش یکنواخت آب لیمو این است که آن را در یک بطری اسپری بریزید. مواظب باشید زیاد آبلیمو نپاشید.

  1. برای خشک کردن میوه در فر باید داخل سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید تا میوه‌ها به سینی نچسبند و بعد میوه‌ها را داخل‌ش بچینید. میوه‌ها نباید روی هم قرار بگیرند در غیر این صورت آن‌ها به هم خواهند چسبید. ولی چسبیدن لبه‌های برش‌های میوه به هم مشکلی ندارد.

توجه داشته باشید که میوه‌های مختلف را در سینی‌های مختلف بچینید. چون انواع مختلف میوه‌ها در مدت زمان متفاوتی خشک می‌شوند. اگر هم قصد دارید که همزمان چند میوه را داخل یک سینی فر قرار دهید، بهتر است برش‌های یک نوع میوه کنار هم باشند تا اگر زودتر خشک شدند آن‌ها را به راحتی از فر خارج کنید.

  1. فر را روی حرارت 70 درجه تنظیم کنید. برای خشک کردن میوه در فر زمانی حدود 5-10 ساعت لازم است. اگر فر شما درجه کمتر از 100 ندارد باز هم مشکلی نیست. فقط لازم است یک ساعت یکبار فر را خاموش و مجددا روشن کنید.
پیشنهاد مطالعه:  انجیر خشک چیست؛ شناخت انواع، خواص و روش خشک کردن آن

 

نکات مهم
  • برای تهیه میوه خشک با فر باید در فر را نیمه باز بگذارید تا رطوبت میوه‌ها خارج شوند. در غیر اینصورت میوه‌ها پخته می‌شوند.
  • اگر فر شما حرارت را به صورت یکنواخت پخش نمی‌کند، باید هر یک ساعت یکبار، سینی را جابجا کنید. تا همه برش‌های میوه همزمان خشک شوند.
  • اگر می‌خواهید میوه‌های براق داشته باشید، محلول شکر، آبلیمو و آب روی آن اسپری کنید.

  1. هنگامی که پوست میوه‌ها حالت چرم پیدا کرد. یکی از آن‌ها را بیرون بیاورید و از آماده شدن‌شان مطمئن شوید. البته به طور کل خشک شدن‌شان بسته به نوع و ضخامت میوه دارد.
  2. بعد از آماده شدن و بیرون آوردن این میوه خوشمزه، آن‌ها را در ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید و برای 4-5 روز ظرف‌ها را باز بگذارید تا رطوبت باقیمانده آن‌ها تبخیر شود. در طی این روزها ظرف را تکان دهید تا میوه‌ها کمی جابجا شود و رطوبت باقی‌مانده از آن‌ها خارج شوند.
  3. پس از پنج روز در ظرف را ببندید تا 2-3 ماه می‌توانید داخل یخچال نگهداری و استفاده کنید. اگر هم می‌خواهید به مدت 2-3 سال چیپس میوه‌ها سالم بمانند آن‌ها را داخل فریزر نگهداری کنید.

تهیه میوه خشک با فر آسان تر است یا جلو آفتاب؟

برای خشک شدن کامل میوه‌ها در آفتاب، باید 4-5 روز صبر کرد؛ اما برای خشک کردن میوه در فر 5-10 ساعت زمان می‌خواهد. از طرفی نمی‌توان از آفتابی بودن کامل چند روز آینده برای خشک کردن میوه جلو آفتاب مطمئن شد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که تهیه میوه خشک با فر، مطمئن‌تر و سریع‌تر است.

پیشنهاد مطالعه:  برترین فواید میوه خشک برای سلامتی انسان

 

کلام آخر

میوانو در این مطلب سعی نمود تا خشک کردن میوه در فر و اجاق خانه را با بیان 10 مرحله ساده به شما عزیزان آموزش دهد؛ از این پس شما می توانید در منزل خود، طرز تهیه میوه خشک در فر را پیاده سازی کرده و به تولید میوه خشک خانگی بپردازید. البته هرگز نباید انتظار داشته باشید محصول شما کیفیت کارگاه های تخصصی این حوزه را داشته باشد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =