برای براق شدن میوه خشک چکار کنیم؟

جلوگیری از سیاه شدن میوه خشک

یکی از نگرانی هایی که در هنگام خشک کردن میوه وجود دارد، سیاه شدن میوه خشک می باشد؛ یعنی همه آنهایی که طرز تهیه میوه خشک را می دانند این سوال را دارند که برای براق شدن میوه خشک چکار کنیم.

الان که مشغول خواندن این مقاله هستید، احتمالا میوه خشک درست کردید و رنگ اولیه دلخواه و باکیفیت را نداشته است یا می‌خواهید کسب و کار خود را با فروش انواع میوه خشک باکیفیت آغاز کنید.

در این مقاله به دلایل سیاه شدن میوه و فوت و فن‌های لازم برای تولید میوه خشک خوش‌رنگ و براق پرداخته شده است.

دلایل تغییر رنگ و سیاه شدن میوه خشک در روش‌های مختلف

در این قسمت قصد داریم تا برخی از دلایل سیاه شدن میوه خشک را تشریح نمائیم تا شاید بتوانیم قبل از وقوع، از آنها جلوگیری نمائیم.

  1. بعضی از میوه‌ها هنگام برش، آنزیمی ترشح می‌کنند که با اکسیژن موجود در هوا واکنش داده و در نتیجه تغییر رنگ می‌دهند.
  2. پتاسیم و آهن بالا در برخی از میوه‌ها باعث می‌شود که هنگام برش، با اکسیژن هوا واکنش دهند و این موجب قهوه‌ای شدن و سیاهی میوه‌ها خواهد شد.
  3. اگر از روش سنتی برای خشک کردن میوه‌ها استفاده کرده‌اید و میوه‌ها سیاه شده‌اند احتمالا آن‌ها را در سایه خشک کرده‌اید. در صورتی که باید برای این کار یک روز آفتابی را انتخاب کنید و مستقیم زیر نور خورشید قرار دهید.
  4. کثیف بودن ظروفی که اسلایس میوه‌ها را روی آن قرار داده‌اید. بنابراین حتما رعایت بهداشت ظرف و محیط خشک کردن میوه‌ها را در نظر داشته باشید تا خوش‌رنگی آن‌ها حفظ شود.
  5. اگر از دستگاه میوه خشک کن استفاده کرده‌اید و میوه‌ها سیاه شده‌اند، احتمالا سنسور خارج کردن رطوبت میوه‌ها روی آن تعبیه نشده است.
  6. ممکن است یک روز آفتابی را برای خشک کردن میوه‌ها انتخاب کرده‌اید و زیر نور مستقیم آفتاب نیز قرار داده‌اید؛ اما باز هم میوه‌ها سیاه شده‌اند. در این صورت دمای هوا، بیش‌ از حد بالا یا پایین بوده است.
  7. اگر از فر برای خشک کردن میوه‌ها استفاده کرده‌اید و با وجود حرارت مناسب، میوه‌ها کیفیت لازم را ندارند، پس به احتمال زیاد، فراموش کرده‌اید که باید درب فر را تا نصف باز بگذارید.
پیشنهاد مطالعه:  مهمترین فواید انجیر خشک چیست؛ ارزش غذایی و خواص ترکیبی

چگونه میوه خشک کنیم تا سیاه نشود؟

سیاه شدن میوه خشک اتفاق غیر‌طبیعی نیست. اما راه‌هایی برای حفظ رنگ زیبا آن‌ها وجود دارد.

  • ساده‌ترین روش برای سیاه نشدن میوه خشک این است که یک ظرف آب را با یک قاشق غذاخوری آبلیمو ترکیب کنید. به محض برش همه آن‌ها را داخل ظرف بریزید. یا این ترکیب را داخل یک ظرف آب‌پاش بریزید و روی همه برش‌ها اسپری کنید.
  • دومین راه ساده و آسان، استفاده از آب آناناس است. اگر قصد دارید حجم بالایی از میوه خشک تهیه کنید، بهتر است مقداری آب آناناس را در یک ظرف آب بریزید. سپس مثل روش قبل میوه‌ها را پس از اسلایس کردن، داخل این مخلوط بریزید.
  • میوه‌ها را روی ظرف یا توری‌های تمیز خشک کنید.
  • اگر از نور آفتاب برای خشک کردن میو‌ها استفاده می‌کنید پس برای جلوگیری از سیاه شدن میوه خشک، آن‌ها را زیر نور مستقیم آفتاب قرار دهید نه در سایه.
  • اگر قصد دارید از دستگاه میوه خشک کن استفاده می‌کنید، توجه داشته باشید که دستگاه به سنسور خارج کردن رطوبت میوه‌ها مجهز باشد.
  • استفاده از پودر «متابی سولفیت سدیم» در صنعت میوه خشک برای جلوگیری از سیاه شدن محصولات و همچنین ماندگاری بیشتر آن‌ها کاربرد دارد. تقریباً یک درصد مردم جهان به این ماده حساسیت دارند پس با خیال راحت می‌توانید از آن استفاده کنید.

کافیست ۲-۳ گرم از آن را در ۲-۴ لیتر آب حل کنید و اسلایس میوه‌ها را داخل این محلول قرار دهید. البته توجه داشته باشید بسته به نوع و ضخامت میوه‌ها زمان قرار گرفتن‌شان در این ترکیب متفاوت است.

پیشنهاد مطالعه:  معرفی همه برندهای خشک کن میوه ایرانی

توجه:

  • از جاهای معتبر پودر اصل متابی سولفیت سدیم تهیه کنید.
  • از پودر متابی سولفیت سدیم برای خشک کردن میوه در حجم بالا استفاده کنید.

برای براق شدن میوه خشک چکار کنیم؟

برای براق شدن و جلوگیری از سیاه شدن میوه خشک می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید‌.

  • مخلوطی از آب، آبلیمو و مقداری عسل را تهیه کرده و اسلایس میوه‌ها را به مدت ۳-۴ دقیقه داخل آن قرار دهید. همچنین می‌توان به کمک یک ظرف اسپری این ترکیب را روی آن‌ها اسپری کنید.
  • مقدار کمی شکر (۲-۳ قاشق غذاخوری) را در قابلمه‌ای متوسط و پر از آب مخلوط کرده و بحوشانید اجازه دهید این محلول سرد شود و میوه‌های را به محض برش داخل آن قرار دهید. البته می‌توانید از یک فرچه آشپزی هم کمک بگیرید و میوه‌ها برش داده شده را با این محلول رومال کنید.

کلام آخر

در این مقاله میوانو به بررسی عوامل سیاه شدن میوه خشک پرداخت؛ اینکه در هنگام تهیه میوه خشک، اگر بخواهیم میوه خشک سیاه نشه چکار باید بکنیم. براق شدن میوه خشک یکی از مواردی است که برای تمام کسانی که کار خشک کردن میوه را انجام می دهد مهم و ضروری محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =