آموزش گام به گام طرز تهیه انجیر خشک

خشک کردن انجیر

در مبحث انواع میوه خشک، یکی از بهترین و مفیدترین مطالب را می توان آموزش خشک کردن انجیر و طرز تهیه انجیر خشک دانست؛

کدام نوع انجیر را میتوان خشک کرد؟

لابد انواع مختلفی از انجیر خشک را در خشکبار فروشی‌ها دیده‌اید و اسم خیلی از آن‌ها را حتی نمی‌دانید. یکی از بهترین انواع انجیر‌ها که می‌توان در خانه آن را خشک کرد، انجیر زرد، شیرین و خوشرنگ «استهبانات» است. بعد از خشک کردن این نوع انجیر مطمئنا از کار خود راضی خواهید بود. اما همیشه لازم نیست به دنبال بهترین نوع انجیر باشید، فقط کافیست به یک سری نکات و ویژگی‌‌ها هنگام خرید انجیر توجه کنید.

  • انجیر مزه شیرین داشته باشد نه ترش.
  • پوستش تازه باشد.
  • تا حدودی نرم باشد، ولی نه زیاد، چون کیفیت انجیر خشک پایین می‌آید.

انواع روشهای خشک کردن انجیر در خانه

طرز تهیه انجیر خشک در خانه

خشك کردن انجیر در آفتاب یکی از معمول‌ترین و ابتدایی‌ترین روش‌های خانگی است. یک روز گرم و آفتابی را برای این کار انتخاب کنید که رطوبت هوا زیر 60 درصد و هوا صاف و گرم باشد، چون خشک کردن انجیر چند روز زمان می‌برد. طرز خشک کردن انجیر:

  1. انجیر‌های سالم و شیرین را انتخاب کنید و با آب سرد بشویید تا گرد و خاک و آلودگی‌های دیگر پاک شوند. توجه داشته باشید چون میوه انجیر پوستی نازک و حساس دارد، باید با ملایمت آن‌ها را شست تا له نشوند.
  2. میوه‌ها را به آرامی روی پارچه‌ای تمیز یا سینی بزرگ بریزید و اجازه دهید که خشک شوند. اگر هم عجله دارید می‌توان با کمک یک حوله بدون پرز، خیلی آرام و یکی یکی آن‌ها را خشک کنید که به شخصه این کار را پیشنهاد نمی‌کنم.
  3. حالا که انجیر‌ها خشک شدند نوبت به برش آن‌هاست. البته این مرحله هم به سلیقه شما برمی‌گردد. چند پیشنهاد برای شما:
    • انجیر‌ها را کامل و با ساقه خشک کنید که زمان خشک شدن‌ش طولانی‌تر خواهد شد.
    • می‌توانید آن‌ را با کاردی تیز از قسمت ساقه رو به پایین نصف کنید و مزیتی که دارد این است که روند خشک شدن‌شان سریع‌تر خواهد بود.
    • یا شکل ستاره‌ای به آن بدهید. به این صورت که قسمت ساقه آن رو به بالا باشد و با کاردی تیز انجیر را سه بار برش بزنید. اما حواستان باشد که تا انتهای انجیر برش نزنید.
پیشنهاد مطالعه:  پیشنهاد ویژه میوانو برای شب یلدای 1402

پیشنهاد: می‌توانید از وسط انجیر‌ها یک نخ رد کنید (مثل دانه‌های تسبیح)، مقداری آرد روی آن بریزید و جایی آویزان کنید.

  1. انجیر‌ها را روی سینی توری استیل ضدزنگ پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون قرار دهید و با فاصله بچینید.
  2. سینی انجیر را جلو نور مستقیم آفتاب قرار دهید. دو عدد آجر زیر سینی بگذارید تا از زمین فاصله بگیرد. این کار برای جریان یافتن هوا و سریع‌تر خشک شدن انجیر‌هاست.
  3. بر روی آن یک پارچه توری نازک قرار دهید تا حشرات و گرد و خاک روی آن‌ها ننشیند.
  4. به مدت سه روز، روزی یک بار (ترجیحا صبح) انجیر‌ها را بچرخانید تا همه قسمت‌های آن کاملا آفتاب بخورد و همزمان خشک شوند.
  5. بعد از سه روز به احتمال زیاد پوست انجیر چروک و خشک شده برای اینکه مطمئن شوید که داخل آن هم خشک شده یکی از انجیر را بردارید و نصف کنید.

توجه: کیفیت انجیر‌های خشک شده و زمان خشک شدن آن بستگی به اندازه آن‌ها دارد.

  1. حالا که انجیر‌ها خشک شده‌اند آن‌ها را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید. به مدت 4-5 روز با درب باز در دمای اتاق قرار دهید. روزی یک الی دو بار شیشه را تکان دهید.
  2. بعد از 4-5 روز درب شیشه را ببندید. می‌توانید به مدت 2-3 ماه این میوه خشک خوشمزه را داخل یخچال و تا 3 سال داخل فریزر نگهداری کنید.

خشک کردن انجیر در خانه در فر

روش خشک کردن انجیر با فر یکی از روش‌های است که خیلی‌ها این روش را ترجیح می‌‌دهند به دلیل اینکه روشی سریع است.

  • انجیر‌ها را به آرامی بشویید.
  • اجازه دهید خشک شوند.
  • فر را از قبل در دمای 54 تا 71 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. اگر قصد دارید انجیر‌ها را برش دهید از درجه حرارت پایین‌تر استفاده کنید.
  • روی سینی فر را با کاغذ مومی (روغنی) بپوشانید و انجیر‌ها را با فاصله از هم بچینید.
  • درب فر را نیمه باز بگذارید چون باید رطوبت انجیر از فر خارج شود. در غیر این‌صورت حالت پختکی می‌گیرند.
  • هر دو ساعت یکبار آن‌ها را چک کنید.
  • هنگامی که پوست انجیر‌ها حالت چرم پیدا کرد. یکی از آن‌ها را امتحان کنید. البته به طور کل بسته به نوع و ضخامت انجیر ممکن است 24-73 ساعت زمان لازم باشد تا کاملا خشک شوند.
  • بعد از آماده شدن و بیرون آوردن این میوه خوشمزه، آن‌ها را در ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید و برای 4-5 روز ظرف‌ها را باز بگذارید تا رطوبت باقیمانده آن‌ها تبخیر شود. در طی این روزها ظرف را تکان دهید تا میوه‌ها کمی جابجا شود.
  • پس از پنج روز در ظرف را ببندید تا 2-3 ماه می‌توانید داخل یخچال نگهداری و استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه:  انجیر خشک چیست؛ شناخت انواع، خواص و روش خشک کردن آن

نحوه خشک کردن انجیر در میوه خشک کن

خشک کردن انجیر با میوه خشک کن نیز یکی دیگر از روش‌های رایج است. در روش خشک کردن انجیر با میوه خشک کن، آب آن به صورت خیلی آرام و آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر می‌شود. اگر قصد خشک کردن مقدار زیادی انجیر را دارید، استفاده از دستگاه میوه خشک‌کن یکی از بهترین گزینه‌هاست.

میوه خشک کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید و اگر این امکان را که ندارد آن روی درجه حرارت 57 درجه سانتی‌گراد بگذارید.

انجیر‌ها را درون خشک کن بچینید. در این دستگاه با توجه به نیروها و ضخامت آن 24-48 ساعت زمان نیاز دارد تا میوه‌ها کاملا خشک شوند. بعد از 24 ساعت اول برای جلوگیری از خشکی بیش از حد، آن‌ها را مدام چک کنید و خشک شده را جمع‌آوری کنید.

چگونه انجیر خشک را نرم کنیم؟

تا اینجا طرز تهیه انجیر خشک گفته شد. پس لازم است روش نرم کردن و خیساندن آن را هم بدانیم.

خیساندن انجیر در آب یا شیر

اگر می‌خواهید که مطمئن شوید که داخل انجیر سالم و بدون کرم است، ابتدا آن‌ها را از وسط باز کنید. البته که انجیر کامل خیسانده شده شکل ظاهری بهتری دارد. بعد آن‌ها را یکی یکی با حوصله با آب سرد بشویید تا آلودگی روی آن‌‌ها، تمیز شوند. یک ظرف شیشه‌ای یا چینی را انتخاب کنید و انجیر‌ها را داخل آن بریزید.

به ازای هر 5-6 عدد انجیر یک لیوان آب ولرم یا شیر ولرم، داخل ظرف بریزید. بسته به سلیقه خود‌تان می‌توانید مقدار خیلی کمی شکر و گلاب نیز به آن اضافه کنید. ظرف را به مدت 24-48 ساعت داخل یخچال قرار دهید. پس از آماده شدن می‌توانید آن‌ها را داخل لیوان بریزید و به عنوان میان وعده سرو کنید. همچنین می‌توانید بعد از نرم شدن، آن‌ها را داخل میکسر، میکس کنید.

پیشنهاد مطالعه:  8 میوه خشک فوق العاده مفید برای درمان یبوست

کلام آخر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 2 =