10 نوع انجیر خشک موجود در بازار را بشناسید

انواع انجیر خشک

اگر مقاله انجیر خشک چیست را مطالعه کرده باشید متوجه می شوید که شناخت انواع انجیر خشک موجود در بازار و همچنین بهترین نوع انجیر خشک جهان یک امر ضروری محسوب می شود.

انجیر میوه ای شیرین، کوچک به اندازه گردو و سرشار از مواد مغذی و مقوی برای بدن است. خاستگاه این میوه سواحل مدیترانه و مناطق گرم دنیا بوده و هزاران سال است که در این منطقه کشت شده و به عنوان یکی از قدیمی ترین میوه های اهلی در اختیار بشر شناخته می شود. سواحل مدیترانه، مصر و ایران جزو بزرگترین مناطق تولید کننده این میوه در طول تاریخ بوده اند و این میوه هم به صورت تازه و هم خشک شده یکی از محصولات مورد توجه بشر بوده است.

این میوه به مرور وارد اروپا و دیگر مناطق دنیا شد و مورد توجه آنها نیز قرار گرفت. میوه خشک انجیر نیز یکی از محصولاتی بوده که به سبب ماندگاری بالاتر، طعم شیرین تر و خواص سرشار بسیار مورد توجه مردم بوده و یکی از خوراکی های پای ثابت در زنجیره غذایی بشر محسوب می شده است.

این میوه شیرین و خوش طعم در عین اینکه پوستی نسبتا ضخیم و سفت دارد اما داخل آن گوشتی به صورت دانه دانه و در رنگ های مختلف بسته به نژاد آن پنهان شده است. انجیرها به طور کلی در رنگ های سفید، سبز، بنفش، سیاه و خاکستری و قرمز در دنیا وجود دارند و یکی از محصولات پرکاربرد به صورت خوراکی، خشک و در صنایع مرباسازی، شیرینی پزی و پخت کیک و دسر محسوب می شوند.

در حال حاضر در دنیا بیش از یک میلیون تن انجیر تولید می شود که بیشترین سهم تولید انجیر دنیا مربوط به کشورهای ترکیه، مصر، الجزایر، مراکش، اسپانیا، ایران و سوریه است. البته این میوه در برخی دیگر مناطق دنیا هم از جمله جنوب فرانسه کشت می شود اما حجم تولید آن بسیار اندک است.

انواع مختلفی از این میوه خوشمزه در دنیا کشت می شود که به بیش از 100 مورد می رسد اما عموما دامنه انواع پرکاربردترین انجیر در دنیا محدود بوده و کمتر از انگشتان دو دست است. انجیر یکی از میوه هایی است که به عنوان نماد صلح، باروری و رفاه شناخته می شود و نه تنها بین یونانیان و روم باستان جایگاه بالایی داشته بلکه در بین ادیان مختلف خصوصا مسیحیت، اسلام، یهودیت و… نیز جایگاه مهم و مقدسی دارد.

فصل کشت انجیر عموما در تابستان و اوایل پاییز است و از میوه هایی است که باید قبل از چیدن نسبت به رسیده بودن آن حساس باشید چراکه انجیر وقتی چیده می شود نمی رسد. این میوه وقتی چیده می شود به شدت حساس و لطیف است و به همین خاطر ماندگاری آن بسیار کم است و به همین خاطر میوه خشک انجیر محصولی بسیار پرمصرف بین طرفداران انجیر است.

انجیر خشک سرشار از کربوهیدرات، فیبر، آهن، پتاسیم، ویتامین های آ، ث، ب و کا و دیگر مواد مغذی و معدنی است که می تواند به عنوان میان وعده انرژی بسیار مطلوبی را نیز برای بدن فراهم کند. خواص این میوه خشک موجب شده، انجیر خشک یک خوراکی مفید برای بیماران دیابتی، برای سلامت قلب و پوست، بهبود عملکرد گوارش و… باشد.

پیشنهاد مطالعه:  بهترین میوه های خشک هنگام تماشای مسابقه فوتبال

اما همانطور که گفته شد انجیر انواع مختلفی دارد و به طور کلی چند نوع محدود از آن در بازار مورد فروش قرار می گیرد و میوه خشک انجیر نیز از همین محصولات تولید می شود. در ادامه انواع انجیر موجود در بازار را به تفصیل معرفی خواهیم کرد.

 

انواع انجیر خشک بر اساس نوع انجیر

 

انجیر میشن سیاه
انجیر میشن سیاه
  • انجیر میشن سیاه

یکی از معروف ترین انواع انجیر موجود در دنیا انجیر میشن سیاه موسوم به Black Mission است که این نام از اروپایی هایی که آنها را به آمریکا آوردند گرفته شده است. پوست بیرونی این نوع انجیر بنفش مایل به سیاه بوده و رنگ گوشت داخلی آنها صورتی تیره است. این نوع انجیر یکی از شیرین ترین و خوش طعم ترین انجیرهای موجود در دنیا است.

 

انجیر کادوتا
انجیر کادوتا

 

  • انجیر کادوتا

این نوع انجیر به خاطره شکل اشک مانندش در دنیا معروف شده است. پوست این انجیر سبز مایل به زرد بوده و رنگ گوشت داخل آن صورتی مایل به قهوه ای است. از آنجائیکه این نوع انجیر به شیرینی انجیر سیاه نیست، از این نوع بیشتر برای تولید مربا استفاده می شود.

 

انجیر قهوه ای
انجیر قهوه ای

 

  • انجیر قهوه ای

همانطور که از نام این انجیر پیداست رنگ پوست آن قهوه است مایل به بنفش بوده و گوشت داخلی آنها قرمزرنگ است. اندازه این نوع انجیر نسبت به دیگر انواع آن بزرگ تر بوده و طعم ملایم تری نیز دارد. برخی آن را به عنوان انجیر سیاه اسپانیایی نیز می شناسند.

 

انجیر کالیمیرنا
انجیر کالیمیرنا

 

  • انجیر کالیمیرنا

انجیر کالیمیرنا بزرگ، سبزرنگ و ضخیم، با گوشتی به رنگ صورتی روشن است. این نوع انجیر را یکی از مغذی ترین انواع انجیر در دنیا می دانند. از آنجائیکه این انجیر در کالیفرنیا کشت می شود آن را کالیمیرنا می نامند و همین نوع در صورت کشت در ترکیه اسمیرنا نامیده می شود.

 

انجیر آدریاتیک
انجیر آدریاتیک

 

  • انجیر آدریاتیک

اندازه این انجیرها متوسط است و رنگ آنها زرد مایل به سبز بوده و در برخی موارد پوستی راه راه دارند. گوشت داخل این نوع انجیر صورتی مایل به قرمز و به شدت شلوغ است و طعم آن نسبت به انواع دیگر انجیر قوی تر است.

پیشنهاد مطالعه:  آموزش گام به گام طرز تهیه کیوی خشک در منزل

انواع دیگری از انجیر همچون کلسته و کینگ و… نیز در دنیا کشت می شود که محدودتر از انواع ذکر شده هستند. به طور کلی هرکدام از این انجیرها برای یک نوع مصرف پرکاربردتر هستند. بعضی بسیار مناسب برای مصرف تازه، بعضی عموما برای تولید مربا و کنسرو، برخی برای تولید میوه خشک و برخی نیز در حوزه تولید کیک، شیرینی و دسر مورد استفاده قرار می گیرند.

 

پر مصرف ترین انواع انجیر برای تولید انجیرهای خشک شده

عموما همه انواع میوه تازه انجیر خواص مشابهی دارند، حالا بعضی تراکم خواص آنها بیشتر و بعضی کمتر است اما به طور کلی بسته به شکل ظاهری، پوست نازک یا ضخیم، گوشت پرآب یا کم آب و طعم قوی یا ضعیف، شیرین تر یا کم شیرینی تر، مورد مصرف برای تولید مربا، میوه خشک و در حوزه های دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی انجیر کالی میرنا و آدریاتیک پرمصرف ترین انواع انجیر برای تولید میوه خشک هستند، چراکه یکی پوست ضخیم تری دارد و یکی نیز شیرینی کمتر و به همین خاطر به صورت خشک شده خوش طعم تر و جذاب تر خواهند بود و طرفدار بیشتری دارند.

اما جدا از انواع میوه تازه، انجیر وقتی خشک می شود در انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. این تقسیم بندی براساس نژاد میوه تازه، شکل، طعم، میزان آب موجود و خشکی و تری و… است و هرکدام طرفدار خاص خود را دارد. در ادامه انواع انجیر خشک را در بازار مورد بررسی قرار می دهیم.

 

انواع انجیر خشک از لحاظ نحوه خشک کردن

  • انجیر خشک خانگی

 

  • انجیر خشک صنعتی

 

انواع انجیر خشک از لحاظ بازار

  1. انجیر خشک اسلایس یا ورقه ای

این نوع انجیر خشک که در فروشگاه میوانو نیز عرضه شده مرغوب ترین و خوش طعم ترین انواع انجیر خشک موجود در بازار است. شکل این انجیر خشک متفاوت از دیگر انواع بوده و به جای شکل کامل انجیر یا به صورت دهان باز یا دهان بسته، ورقه ای است و برخلاف دیگر انواع انجیر خشک شما با نگاه به آن از کیفیت گوشت و پوست آن آگاه می شوید.

رنگ این مدل انجیر خشک سبز بوده و گوشت داخل آن قهوه ای مایل به بنفش است. این مدل انجیر خشک کاملا نرم و خوشمزه است و آن را می توان نوع مجلسی و آجیلی میوه خشک انجیر دانست چراکه ظاهری زیبا دارد و سیمای خوبی برای آجیل مجلسی روی میز پذیرایی ما ایجاد می کند.

  1. انجیر خشک پرک (AAA)

انجیر خشک پرک یکی از انواع انجیر خشک است که به نسبت باقی انواع آن، بزرگتر، بازتر و خندان تر یا به عبارتی شکفته تر است. این نوع انجیر خشک را می توان جز مرغوب ترین، خوشمزه ترین و با کیفیت ترین انواع میوه خشک انجیر در دنیا دانست که عموما رنگی سفید و زرد دارد.

پیشنهاد مطالعه:  فواید و خواص میوه خشک برای معده و روده را بشناسید

از آنجائیکه انجیر خشک پرک شده دست چین بوده و از حیث اندازه طبقه بندی شده تولید کمتری داشته و قیمت بالاتری نیز دارد. اندازه این انجیر بیش از 24 میلیمتر بوده و بیش از 90 درصد آنها دهان باز است.

  1. انجیر خشک 101

این نوع میوه خشک انجیر ویژگی های منحصربفردی دارد؛ روی این انجیر خشک شکاف ایجاد شده و اندازه ای حدود 20 میلیمتر دارد. این انجیر نیز در انواع مختلفی طبقه بندی می شود و رنگ های کرمی، زرد و قهوه ای روشن دارد. ظاهر این نوع انجیر خشک نسبت به دیگر انواع آن بهتر است و به عبارتی مجلسی تر.

  1. انجیر خشک AA

دسته بندی انواع انجیر خشک براساس قطر دانه ها، دهان باز بودن،رنگ و دانه بندی است. این نوع انجیر به نسبت انواع دیگر جزو دسته کیفیت پایین تری است اما کیفیتی عالی دارد. اندازه دانه ها در این نوع انجیر خشک حدود 20 میلیمتر است و رنگ زرد و سفید دارد و حدود نیمی از دانه بندی محصول نیز دهان باز هستند.

  1. انجیر خشک A

میوه خشک انجیر با درجه کیفیت A اگرچه کیفیت خیلی خوبی دارد اما اندازه دانه های آن کمتر از 20 میلیمتر بوده و بیش از 20 درصد آنها دهان باز و خندان است. رنگ این نوع انجیر خشک روشن است و کیفیت مطلوبی دارد.

  1. انجیر خشک B

پایین ترین کیفیت و اندازه دانه ها را این نوع انجیر خشک دارد. اندازه دانه ها در این نوع انجیر خشک بسیار متفاوت بوده و از 14 میلیمتر تا 20 میلیمتر متفاوت است. انجیرهای تیره رنگ در این نوع انجیر خشک بیشتر بوده و بیشتر دانه بندی این نوع جزو انجیرهای خشک دهان بسته هستند. این نوع انجیر خشک به عنوان انجیر خشک ضایعاتی نیز معروف هستند.

 

  1. انجیر خشک شکری

 

  1. انجیر خشک تیزابی

 

  1. انجیر خشک شکم پر

 

  1. انجیر خشک آردی

 

 

انواع انجیر خشک از لحاظ محل تولید

  • انجیر خشک ایرانی

    • انجیر خشک استهبان

    • انجیر خشک ساوه

    • انجیر خشک سمنان

    • انجیر خشک شیراز

 

  • انجیر خشک خارجی

    • انجیر خشک افغانستان

    • انجیر خشک ترکیه

 

بهترین نوع انجیر خشک

چه عواملی بر کیفیت انجیر خشک موثرند؟

انواع انجیر خشک اگرچه براساس ظاهر آنقدر متفاوت نیست اما براساس نگاه کیفی تفاوت های فراوانی دارند و همین مساله نیز قیمت آن را تعیین می کند. اثرگذاری بر کیفیت انجیر خشک از نژاد انجیر و مرحله برداشت آغاز شده و از حمل تا آماده سازی برای خشک کردن و خشک کردن و شرایط نگهداری و بسته بندی ادامه پیدا می کند.

به همین خاطر اگر به خشکبار فروشی ها مراجعه کرده باشید انواع مختلفی از انجیر با ظاهری یکسان اما قیمتی کاملا متفاوت وجود دارند و این مساله نشات گرفته از کیفیت متفاوت آنها است. اما با توجه به این مساله انجیر خشک ورقه شده یا اسلایس شده، کیفیتی کاملا متفاوت از انواع انجیر دارد که شما را در انتخاب آگاهانه تر کمک می کند.

اطمینان از کیفیت در این نوع انجیر آسان تر است چراکه شما گوشت داخل و پوست و کیفیت آن را می بینید. چینش این نوع نیز در کنار آجیل و پذیرایی شما نیز آسان تر و زیباتر است. در صورتی که مایل به سفارش این نوع محصول خوشمزه، با کیفیت و مقوی هستید به بخش انجیر خشک در فروشگاه میوانو مراجعه کنید.

 

سخن آخر

از اینکه با فروشگاه میوانو همراه بودید تا انواع میوه خشک موجود در بازار و بهترین نوع انجیر خشک را بشناسید تشکر ویژه ای داریم. این 10 نوع انجیر خشک به همراه انواع انجیر خشک صادراتی مثل انجیر خشک استهبان، خواص و فواید زیادی دارند که برای رفع بسیاری از دردها و بیماری ها مناسب هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =